Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τι είχαμε, τι χάσαμε και τι θα κερδίσουμε...!!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεκίνησε με τέσσερις νίκες την αγωνιστική σεζόν, όμως στη συνέχεια ήρθαν ορισμένες ...σφαλιάρες που πόνεσαν πολύ. Του Στέλιου Μοσχούλα.
Τι είχαμε, τι χάσαμε και τι θα κερδίσουμε...
Αρχικά έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της ΟΥΕΦΑ, στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Ραπίντ και παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών εν όψει του πολύ δύσκολου αγώνα με τον Ατρόμητο για πρωτάθλημα. Τελικά τι είχαμε και τι χάσαμε;
Πριν ξεκινήσει η σεζόν, η συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη προσέδωσε μια νότα αισιοδοξίας στην ομάδα, μια και ο κύκλος τού Μπόλονι είχε κλείσει εδώ και πολλούς μήνες...
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ άλλαξε άρδην τη φιλοσοφία του στην ενίσχυση της ομάδας, μια και τα οικονομικά δεδομένα το επέβαλαν. Παίκτες όπως οι Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Ίβιτς, Σνάουτσνερ δεν υπάρχουν πλέον και μερικοί τούς αναπόλησαν στο δεύτερο παιχνίδι με την Ραπίντ, από τη στιγμή κλήθηκαν (ανεπιτυχώς και χωρίς να φταίνε αυτοί) νεαροί παίκτες να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα».
Ο «Δικέφαλος» είχε φτιάξει ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό προφίλ για τα ελληνικά δεδομένα. Σε δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν κατάφερε να... εκτοξευτεί στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και να πετύχει σπουδαίες προκρίσεις όπως στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε, να κερδίσει την Τότεναμ στο Λονδίνο, να χάσει στο... παρά τσακ την πρόκρισή του στην επόμενη φάση τού Τσάμπιονς Λιγκ, μια και με δύο ισοπαλίες με τον Άγιαξ τού Σουάρες έμεινε εκτός και πολλές ακόμη μοναδικές στιγμές χαράς...
Φέτος ο ΠΑΟΚ... γκρέμισε αυτό το οικοδόμημα, μια και δεν μπόρεσε να περάσει στους ομίλους τού Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι έχασε αρκετά χρήματα, ενώ θα αναγκαστεί τού χρόνου να εκτίσει την βαριά ποινή της ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια της Τούμπας, στο ματς με την Ραπίντ.
Στα θετικά «του τι είχαμε, τι χάσαμε και τι θα κερδίσουμε» είναι ότι ο Δώνης και οι παίκτες του θα μπορέσουν να επικεντρωθούν με όλες τους τις δυνάμεις στις εγχώριες διοργανώσεις κι αν είναι σοβαροί κι αποφύγουν τα παιδαριώδη λάθη (βλέπε Έτο και Βιβιάν στο χθεσινό ματς), έχουν τις δυνατότητες να τερματίσουν αρκετά ψηλά.
Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά. Το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να ξεπεράσει την κρίση τού αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ, με σωστή διαχείριση και ο Δώνης να βγάλει «άσους από το μανίκι του» για να μπορέσει η ομάδα να μην παρουσιάζει μεγάλα κενά στο ρόστερ, ιδιαίτερα όταν απουσιάζουν βασικοί παίκτες όπως οι Γκαρσία, Λάζαρ και Σαλπιγγίδης.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: