Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Όμιλος που δίνει πρόκριση!

Τρομερό και απίστευτο το σενάριο, έντεκα χρόνια μετά την προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο, Σάλκε και Άρσεναλ που είχαν και τότε συντροφιά ελληνική ομάδα (Παναθηναϊκός). Του Άκη Τσόπελα.
Όμιλος που δίνει πρόκριση
Με πρώτη ανάγνωση, πρόκειται για έναν όμιλο ανοικτό στα πάντα. Ένας όμιλος όπου όλα μπορούν να συμβούν, ένας όμιλος όπου ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι από πρώτος έως τέταρτος και που είναι σε θέση να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να βρεθεί στους "16" της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης στον πλανήτη. Και με δεύτερη και με τρίτη ανάγνωση, πάλι στο ίδια θα καταλήξει κανείς.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα ταξιδέψουν στις ίδιες χώρες που ταξίδεψαν και πέρσι στον όμιλο, στην ίδια πόλη της Αγγλίας (Λονδίνο), στην ίδια περιοχή της Γερμανίας (Βεστφαλία) και η μικρή αλλαγή θα αφορά την πόλη της Νότιας Γαλλίας, το Μονπελιέ που δεν είναι και πολύ μακριά από την Μασσαλία.
Τρομερό και απίστευτο το σενάριο, έντεκα χρόνια μετά την προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο, Σάλκε και Άρσεναλ που είχαν και τότε συντροφιά Ελληνική ομάδα (Παναθηναϊκός).
Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε σύμμαχο της προσπάθειας του στους ομίλους το γεγονός ότι την συγκεκριμένη περσινή Φθινοπωρινή περίοδο και οι τρεις αντίπαλοι του, ήταν σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Άσχετα αν στο τέλος εκείνη η απίθανη νίκη της Μαρσέιγ στο Ντόρτμουντ του στέρησε εκείνο που δικαιούτο, την πρόκριση.
Θεωρώ αν κάτι πρέπει να ευχηθεί κανείς στον Ολυμπιακό, στην φετινή του πορεία είναι να υπάρχει μια ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά των αντιπάλων του και στη νέα περιπέτεια του. Οι ενδείξεις λένε ότι μπορεί να συμβεί αυτό, αν δεί κανείς την εικόνα που παρουσιάζουν στο ξεκίνημα της σεζόν , Άρσεναλ και Μονπελιέ.
Η Άρσεναλ θυμίζει την εποχή "boring Arsenal" στις αρχές της δεκαετίας του '90 ενώ η Μονπελιέ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η περσινή ομάδα. Συμβαίνει πάντα στις ομάδες του δικού της βεληνεκούς να μην μπορούν να έχουν δύο συνεχόμενες πολύ καλές σεζόν.

Προσωπικά θεωρώ ότι η Μονπελιέ όχι μόνο δεν θα βγεί Ευρώπη, την επόμενη σεζόν αλλά ίσως και να μην μπεί στην πρώτη οκτάδα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Μένει η Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ασφαλή εικόνα δεν έχουμε ακόμη αλλά κατά την γνώμη μου είναι το πρώτο φαβορί του ομίλου.
Τα υπόλοιπα στην πορεία, με την προοπτική πρόκρισης να είναι πολύ μεγάλη για τους πρωταθλητές Ελλάδος.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: