Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κλήρωση για πρόκριση και αποκλεισμό!!

Η πρώτη ανάγνωση της κλήρωσης του Ολυμπιακού βγάζει πολλές ομοιότητες με την περυσινή και τις ίδιες παγίδες. Του Μιχάλη Τσώχου.
Κλήρωση για πρόκριση και αποκλεισμό
Υπάρχει πάλι η Αρσεναλ, μία Γερμανική ομάδα, η Σάλκε (αντί της Ντόρτμουντ) και μια γαλλική, η Μονπελιέ (αντί της Μρσέιγ). Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ονειρεύονται την 2η θέση, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να μείνουν και εκτός Ευρώπης και Γιουρόπα, τερματίζοντας 4οι. Εάν υπάρχει κάτι καλό, έτσι όπως εξελίχθηκε η διαδικασία της κλήρωσης, είναι ότι απέφυγε τον λάκκο με τα λιοντάρια στο γκρουπ 4, με Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτυ, και Ντόρτμουντ, εκεί δηλαδή που κατέληξε ο ταλαίπωρος Αγιαξ. Επίσης δεν βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ με Πόρτο, Ντιναμό Κιεβου και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου θα υπήρχε η απαίτηση για πρόκριση. Κάτι με το οποίο δεν έχουν μάθει να πορεύονται οι Ελληνικοί σύλλογοι.
Η Αρσεναλ μπορεί να έχασε τον Φαν Πέρσι και τον Σονγκ, και μέχρι τώρα Ζιρού, Καθόρλα και Ποντόλσκι να μην δικαιώνουν τον Βενγκέρ, αλλά ουδείς μπορεί να υποστηρίξει, πως οι Λονδρέζοι δεν είναι το φαβορί και δεν θα εξασφαλίσουν έστω και δύσκολα, μια εκ των δύο θέσεων. Άλλωστε μόνο άγνωστο δεν θα τους είναι το περιβάλλον, με την 3η επίσκεψη τα 4 τελευταία χρόνια στο Καραϊσκάκη.
Οι αναμετρήσεις με την Σάλκε, ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολες, αφού μπορεί να μην διαθέτει την ποιότητα της Ντόρτμουντ ή της Μπάγερν, αλλά μιλάμε για την ομάδα, που έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού πρόπερσι και πέρυσι πρωταγωνίστησαν και στο Γιουρόπα Ληγκ. Η παρουσία όμως του Κυριάκου Παπαδόπουλου, προσθέτει έναν ακόμη απρόβλεπτο παράγοντα, με έντονη συναισθηματική φόρτιση, και για τις δύο πλευρές. Ο Ραούλ, δεν υπάρχει πια και όλη την δουλειά καλείται να την κάνει ο Χούντελαρ, ενώ εάν αποκτηθεί (έστω και δανεικός ο Αφελάι), ανεβαίνει ακόμη ένα επίπεδο.
Η πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ, μπορεί να μην διαθέτει το όνομα της Μαρσέιγ, όμως μια ομάδα, που ξεπέρασε συλλόγους με πολλαπλάσιο μπάτζετ, στηριζόμενο σε νεανικό σύνολο και τρομερή ομοιογένεια, δεν την υποτιμάς. Τρέχουν πολύ, έχουν εξαιρετικό ρυθμό, ενώ τα γκολ του Ζιρού, που θα λείψουν, ίσως τα αντικαταστήσει ο νέος Αργεντινός επιθετικός, που απέκτησαν. Ενώ παραμένει ο πιο ποιοτικός της παίκτης, ο μεσοεπιθετικός Μπελ Χαντά. Και μην λησμονείτε, ότι γαλλική ομάδα σημαίνει μεγάλος μπελάς, για οποιαδήποτε ελληνική, καθώς δεν μας ταιριάζει ο τρόπος και κυρίως η ταχύτητα του παιχνιδιού τους.
Το πρόγραμμα είναι και πάλι στα μέτρα του, ξεκινώντας με έναν από τους άμεσους αντιπάλους του, την Σάλκε στην έδρα του. Στην συνέχεια πηγαίνει στο Λονδίνο, με την Αρσεναλ πιθανόν να μην έχει ακόμη βρει τα πατήματά της και το σημαντικό είναι, ότι την υποδέχεται πάλι τελευταία αγωνιστική, με τις πιθανότητες να έχουν τελειώσει την πρόκριση οι κανονιέρηδες, πολύ μεγάλη.
Όλα συνηγορούν, ότι εφόσον ο Ολυμπιακός παρουσιάσει το περυσινό του πρόσωπο, μπορεί και πάλι να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση, ή έστω την συνέχεια του στην Ευρώπη.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: