Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Φορτούλα: «Πάμε πολλά χρόνια πίσω»

Ο Μλάντεν Φορτούλα τόνισε πως ο χθεσινός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη σε συνδυασμό με την τιμωρία από τα επεισόδια του πρώτου αγώνα με τη Ραπίντ πάνε την ομάδα πολλά χρόνια πίσω και επισήμανε πως όλα αυτά μπορεί να δυσαρεστήσουν τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή Στη Σέντρα»:

Αρχικά αναφέρθηκε στην κλήση του Γλύκου στην Εθνική ομάδα: «Είναι πολύ καλή είδηση. Είναι πολύ καλό και για τον ΠΑΟΚ και για τον ίδιο. Ελπίζω να ανταποκριθεί ο παίκτης. Είναι χαρούμενη είδηση. Εδώ πήρε τον Τζόρβα γιατί να μην πάρει τον Γλύκο».

Για τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ Βιέννης: «Είναι μαύρη μέρα για τον ΠΑΟΚ. Μετά τα επεισόδια στην Τούμπα και τον χθεσινό αποκλεισμό η ομάδα πάει πολύ πίσω. Κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να προκριθεί η Ραπίντ Βιέννης. Κανείς δεν περίμενε τέτοια απόδοση και τέτοιο βαρύ σκορ για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο γήπεδο όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μια νέα ομάδα, αλλά η Ραπίντ ήταν μια ομάδα του χεριού του. Πάμε πολλά χρόνια πίσω. Είναι μια αλήθεια. Πρέπει να διορθώσουμε την συμπεριφορά μας. Δεν υπάρχει κέρδος από χθες. Πρέπει να κοιτάξουμε τι είναι αυτό που φταίει και να επικεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θέλω να κρίνω τα παιδιά από το ατυχές αποτέλεσμα. Πάμε να φτιάξουμε μια καινούρια ομάδα. Αλλά όπως και να έχει το 3-0 από αυτή τη Ραπίντ είναι βαρύ. Δεν ξέρω τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ. Όλοι μαζί θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα».

Για τα επεισόδια στον πρώτο αγώνα της Τούμπας και για το κατά πάσο μπορούν να επηρεάσουν τον Ιβάν Σαββίδη: «Η τιμωρία για την ομάδα είναι ότι χειρότερο. Φέτος είναι χαμένη χρονιά και του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολη. Επίσης κάναμε ότι χειρότερο για να απογοητεύσουμε τον Ιβάν Σαββίδη που έχει καλές προθέσεις για τον ΠΑΟΚ. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα είχα πικρή γεύση. Πρέπει ναν ξέρει όμως το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Θα πρέπει να προστατέψει την ομάδα για να μην συμβεί άλλο τέτοιο κακό. Κάποιοι φίλαθλοι ψάχνουν πρόφαση για να κάνουν επεισόδια. Πρέπει να έχουμε τη συμπεριφορά που αρμόζει σε αυτή την ομάδα. Αυτοί οι φίλαθλοι θα πρέπει να σκεφτούν τη ζημιά που έχουν κάνει στην ομάδα. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές», ενώ στον επίλογό του είπε: «Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί. Είναι πολύ νέα και πρέπει να δείξουμε υπομονή».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: