Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Βόμβα από την UEFA!!

Μπορεί στην Ελλάδα να μοιράζουμε το market pool, αλλά ο Ινφαντίνο είπε ότι 27 ομάδες έχουν μπλοκαρισμένα τα μπόνους! Είναι ανάμεσα και οι ελληνικές;
Βόμβα από την UEFA!
Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.
Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε βγάλει κομπιουτεράκια και να μοιράζουμε το market pool και τα μπόνους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά μάλλον βιαζόμαστε λιγάκι όσον αφορά τουλάχιστον τις ομάδες που προσφάτως αντιμετώπισαν προβλήματα με τον κανονισμό financial fair play της UEFA!
O Tζιάνι Ινφαντίνο που μαζί με τον Μισέλ Πλατινί έδωσαν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έναρξη της σεζόν είπε ότι 27 ευρωπαϊκές ομάδες ανάμεσα στις 237 που μέχρι τον Ιούνιο ήταν σε καθεστώς παρακολούθησης βρίσκονται σε καθεστώς συντηρητικών μέτρων, δηλαδή στέρησης των εσόδων από τα μπόνους της UEFA μέχρι να αποδείξουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ότι είναι οικονομικά τακτοποιημένες και ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα!
Η λογική λέει ότι ανάμεσα σε αυτές τις 27 ομάδες δεν γίνεται να μην είναι μέσα ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αν αναλογιστεί κανείς βάσει των επίσημων στοιχείων της UEFA ότι από τις 10 ομάδες που πέρσι πέρασαν από την πειθαρχική επιτροπή για οικονομικά ζητήματα οι τρεις ήταν ελληνικές (συν την ΑΕΚ)!
Τελικά τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό τρεις ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη με Μπεσίκτας και Γκιόρ (Ουγγαρία) εκτός από την Ενωση που αναφέρθηκε από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, αν και απούσα μετά από πολλά χρόνια από το Μονακό.
Ο ΠΑΟΚ ούτως ή άλλως αποκλείστηκε, η ΑΕΚ δεν απασχολεί πλέον την UEFA ως αποκλεισμένη, οπότε το θέμα των 27 απασχολεί μόνο τον Παναθηναϊκό.
Μετά το τέλος της συνέντευξης απευθυνθήκαμε στον Αντρέα Τραβέρσο με την ερώτηση… «μπορείτε να μας πείτε αν σε αυτές τις 27 ομάδες με το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων υπάρχει μέσα κάποια ελληνική;» και ο διευθυντής του FFP της UEFA αρκέστηκε να χαμογελάσει με νόημα…
Το ζήτημα το θέσαμε και στον Βαγγέλη Πέτσο που μαζί με τον αντιπρόεδρο Λεωνίδα Πολέμη θα εκπροσωπήσουν τον Παναθηναϊκό στην κλήρωση του Europa και μας απάντησε ότι σχετική ενημέρωση δεν υπάρχει στην πράσινη ΠΑΕ πλην βεβαίως της υποχρέωσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου να παραδώσει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις περί βιωσιμότητας στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου της UEFA. Aυτό που γνωρίζει ο Παναθηναϊκός είναι ότι παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης.
Εμείς απλώς να σημειώσουμε ότι μέσα στις πιθανές ποινές για παραβίαση των κανονισμών του FFP είναι και η στέρηση των εσόδων από τα μπόνους. O Τζιάνι Ινφαντίνο βεβαίως δεν μίλησε για επιβολή τέτοιας ποινής σε αυτές τις 27 ομάδες (αυτό άλλωστε θα είχε ανακοινωθεί) αλλά για συντηρητικά μέτρα που σημαίνει ότι η όλη διαδικασία εξαρτάται από το κατά πόσο μία ομάδα θα πείσει την επιτροπή ότι είναι ΟΚ από πλευράς βιωσιμότητας και ότι μπορεί να συνεχίσει να μετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: