Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κωστίκος: «Ο ΠΑΟΚ να θέσει μακροχρόνιο στόχο»

Ο Γιώργος Κωστίκος εξέφρασε την άποψή του για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη και έδωσε έμφαση στην επόμενη μέρα τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ένα μακροχρόνιο πλάνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Αρχικά είπε: «Η ήττα ήταν βαριά, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είναι μια καινούρια ομάδα. Υπήρχαν ελλείψεις έμπειρων παιχτών, όπως του Λάζαρ και του Σαλπιγγίδη. Επίσης ο Γκαρσία ήταν ανέτοιμος, ενώ ο Λίνο ήταν κακός».

Για το τι έφταιξε χθες στο αγώνα με τη Ραπίντ: «Πολλοί λόγοι. Δεν ήταν καλός, είχε ελλείψεις. Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Αυτή τη στιγμή χτίζεται η ομάδα. Θα έχει και καλά και άσχημα αποτελέσματα. Η Ραπίντ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Έδειχνε στην άμυνα ότι είχε πανικό. Θα πρέπει να περιμένουμε. Θέλει υπομονή, δεν γίνεται αλλιώς. Ξεκινάς κάτι καινούριο, δεν γίνεται κατευθείαν να έχεις απαιτήσεις. Και ο Σάντος την πρώτη χρονιά δεν πήγε καλά αλλά την επόμενη πήγε να πάρει πρωτάθλημα».

Για το αν ο χθεσινός αποκλεισμός οδηγεί τον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πίσω: «Δεν το νομίζω. Βέβαια ο αποκλεισμός μας δεν είναι θετικός, αλλά πρέπει να μην μας πιάσει πανικός. Θα πρέπει να ισορροπήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Θα πρέπει να δουλέψει η ομάδα με ένα χρονοδιάγραμμα. Ο στόχος πρέπει να είναι μακροχρόνιος. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει ξανακάνει υπομονή με τον Σάντος και πρέπει να το κάνει και τώρα».

Για το τι γνώμη έχει για τον Βιβιάν Ματέους μετά την πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ: «Από ένα παιχνίδι η αξιολόγηση δεν είναι αντικειμενική είτε θετική είτε αρνητική. Δεν είναι κανείς μάγος για να αξιολογήσει από ένα παιχνίδι. Στη φάση του γκολ ίσως έδειξε μια αδυναμία. Έδειξε όμως ότι είναι αλτικός και ότι έχει ηρεμία. Για μένα είναι θετική η πρώτη εντύπωση αλλά μπορεί να κάνω και λάθος γιατί είναι η πρώτη».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: