Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δύσκολη η πρόκριση, πρώτος στόχος το Γιουρόπα!!

Όταν είσαι ελληνικός σύλλογος (Ολυμπιακός) και κληρώνεσαι με ομάδες από την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ξεκινάς και λες ότι είμαι το αουτσάιντερ. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Δύσκολη η πρόκριση, πρώτος στόχος το Γιουρόπα
Αλλωστε αν ρωτήσουμε εκατό οπαδούς απο τις τρεις χώρες, οι 95 θα πουν ότι η ελληνική ομάδα θα είναι τέταρτη στον όμιλο.

Βέβαια και πέρυσι ομάδες από τις ίδιες χώρες αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός (Αρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ) και θα είχε προκριθεί αν την τελευταία αγωνιστική η Μαρσέιγ και η Ντόρτμουντ δεν μας έκαναν πλάκα. Ομως αποδείχθηκε πως και η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον όμιλο δεν ήταν κακή.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν και εφέτος στη σκέψη τους οι ερυθρόλευκοι. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι απίθανη, ούτε αδύνατη. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολη.

Ιδιαίτερα γιατί ο περσινός Ολυμπιακός ήταν πιο δυνατός από αυτόν που μας έχει δείξει εφέτος. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αδυναμίες στην άμυνα ενώ πέρισυ αυτό ήταν το όπλο του και αποδείχθηκε στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου έπαιξε καταπληκτικά.

Επομένως καλό θα είναι όλοι να κρατούν μικρό καλάθι. Να ξεκινούν από την τέταρτη θέση και να στοχεύουν στην τρίτη (όπως ήταν άλλωστε και στο γκρουπ δυναμικότητας). Αν τώρα κάνουν την υπέρβαση και πάρουν τους επιθυμητούς βαθμούς στο Φάληρο και μια νίκη εκτός έδρας, τότε μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να προκριθούν. Γιατί η πρόκριση θα είναι έκπληξη.

Παρά την αποχώρηση του Ζιρού, η Μονπελιέ δεν είναι αμελητέα ποσότητα ενώ και η αποδυναμωμένη Αρσεναλ παραμένει μια ποδοσφαιρική δύναμη με αξία. Η Σάλκε κατα τη γνώμη μας θα είναι μάλλον η πρώτη του ομίλου με την Αρσεναλ πιθανότατα δεύτερη και τον Ολυμπιακό να παλεύει μεταξύ τρίτης και δεύτερης θέσης, μέχρι το τέλος. Επομένως οι πιο κρίσιμες αναμετρήσεις είναι αυτές με τη γαλλική ομάδα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: