Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι μεγάλες απώλειες του αποκλεισμού!!

Είναι τελικά για τον ΠΑΟΚ οικονομική καταστροφή ο αποκλεισμός του από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης αλλά και ο Δώνης επαναλάμβαναν, λες και ήξεραν την... άσχημη εξέλιξη, πως αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς δεν είχαν υπολογιστεί τα πιθανά και πλέον... απίθανα έσοδα από την Ευρώπη. Σίγουρα, όμως, δε θα χαλούσαν κανέναν στον ΠΑΟΚ αν έμπαιναν στα ταμεία του εν καιρώ οικονομικής εξυγίανσης.

Οι απώλειες για την ΠΑΕ είναι τεράστιες. Η πρόκριση στους ομίλους θα έφερνε άμεσα στα ταμεία 1.300.000 ευρώ ενώ η νίκη πριμοδοτούνταν με 200.000 ευρώ και η ισοπαλία με 100.000. Σ? αυτά θα έρχονταν να προστεθούν τα τηλεπτικά έσοδα από τις σχετικές συμφωνίες και το ποσό του market pool που θα ξεπερνούσε σίγουρα το 1.000.000 ευρώ. Λεφτά που ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διαχειριστεί για να καλύψει τις μεγάλες του οικονομικές «πληγές» και να ενισχύσει το αγωνιστικό του τμήμα.
Παράλληλα το ήδη μεγάλο «εμπόδιο» της τιμωρίας των τριών αγωνιστικών που θα του στερούσε την παρουσία κόσμου στα τρία εντός έδρας παιχνίδια, διατηρείται και πλέον ο ΠΑΟΚ θα κληθεί τη νέα χρονιά χωρίς στήριξη αλλά και τα ανάλογα έσοδα να κάνει την προσπάθεια για συμμετοχή στους ομίλους είτε του Γιουρόπα Λιγκ είτε του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει και το απόλυτα ειρωνικό σενάριο ο ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής και στους ομίλους ο κόσμος του να μη δει ποτέ το... σεντόνι στο κέντρο της Τούμπας και φυσικά τους μεγάλους του αντιπάλους.
Παράλληλα άθελά του ο ΠΑΟΚ ενίσχυσε τον Παναθηναϊκό που μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου και του Ατρομήτου θα βάλει στο ταμείο του 2.000.000 ευρώ από το market pool που πλέον δε χρειάζεται να μοιραστεί.

«Κόκκινο» και από χορηγούς

Ο νέος ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του προσπαθούσε το τελευταίο διάστημα εκμεταλλευόμενο και τις «άκρες» του νέου του ιδιοκτήτη να ενισχύσει τα ταμεία του συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Ρωσίας. Πέραν του Σαββίδη, κίνητρο «επένδυσης» στον ΠΑΟΚ ήταν η παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα υπήρχαν συμφωνίες που ακυρώνονται μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου.
Άλλωστε η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να προσελκύσει κανέναν. Δυστυχώς...



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: