Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το προφίλ της Μάριμπορ!!

Το προφίλ της Μάριμπορ
Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας Μάριμπορ είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, στο 10ο όμιλο του Europa League.

Οι «μοβ» πέρασαν «αέρα» δύο προκριματικούς γύρους για το Champions League, ωστόσο στα play offs γνώρισαν δύο ήττες από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν.

Οπωσδήποτε η Μάριμπορ δεν αποτελεί κανένα φόβητρο για τον Παναθηναϊκό, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στην Ευρώπη. Μετρά δύο σερί πρωταθλήματα Σλοβενίας, ενώ είναι η ομάδα με τα περισσότερα στη χώρα (10), από τότε που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από άσημους ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της είναι αρκετά γνωστός στο ελληνικό κοινό και συγκεκριμένα στους φίλους του Ολυμπιακού, καθώς είναι ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Η Μάριμπορ ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή της χρονιά με… όνειρα για το Champions League. Στο δεύτερο προκριματικό γύρο βρήκε μπροστά της τη Ζελέζνιτσαρ, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες (4-1 εντός, 2-1 εκτός). Το ίδιο εύκολη δουλειά είχε και στον τρίτο προκριματικό γύρο, καθώς της έτυχε η Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο. Και εκεί κανένα πρόβλημα για την πρωταθλήτρια Σλοβενίας, αφού πήρε το εισιτήριο -και πάλι με δύο νίκες- για την επόμενη φάση (4-1 εντός, 1-0 εκτός).

Ωστόσο, στα play offs βρήκε μπροστά της έναν πιο… σοβαρό αντίπαλο, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στο πρώτο ματς που έγινε στην Κροατία, αφενός ηττήθηκε, αφετέρου το 2-1 της έδινε ελπίδες πρόκρισης. Όμως στην έδρα της, όχι μόνο δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά γνώρισε και δεύτερη ήττα (1-0), με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το Champions League και η… τύχη να τη φέρει στο δρόμο του Παναθηναϊκού.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: