Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Έριξα μόνο μια πέτρα"!

Τι κατέθεσαν σε δικαστήριο της Κροατίας οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στο πούλμαν του ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 2010.
"Έριξα μόνο μια πέτρα"!
Εννιά νεαροί δικάζονται στην Κροατία για την δολοφονική επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε φίλους του ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 2010, πριν τον αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Πέρσι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αλλά παραβίασαν τους όρους και έτσι πλέον είναι και πάλι υπό κράτηση κινδυνεύοντας με ποινή φυλάκισης από ένα έως οκτώ χρόνια.
Ο ένας, μάλιστα, από τους κατηγορούμενους λέγεται πως επιτέθηκε και σε αστυνομικούς κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πολωνία.
Στα ΜΜΕ της Κροατίας αναφέρεται πως εκφράζονται επιφυλάξεις για το εάν δικαστούν με την κατηγορία της επίθεσης που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί οι Αρχές ακόμη δεν έχουν καταθέσει στο δικαστήριο την έκθεση που ζητήθηκε.
Ο οδηγός, όμως, του πούλμαν κατέθεσε στο δικαστήριο πως πετάχτηκαν πέτρες, έσπασαν τα παράθυρα και στην συνέχεια έριξαν μέσα φωτοβολίδες οι οποίες έκαψαν το όχημα.
"Έριξα μόνο μια πέτρα"!
Η δίκη, πλέον, μπαίνει στην τελική της φάση. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται, δηλώνουν ότι έριξαν μόνο μία πέτρα και πως δεν έχουν επίγνωση της σοβαρότητας της παράβασης για την οποία κρίνονται.
Ενας εκ των κατηγορουμένων τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί έριξε εκείνη την πέτρα, παραδέχτηκε πως ήξερε ότι στο λεωφορείο βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ για τους οποίους, όμως, είπε ότι δεν τρέφει μίσος.
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου 10 ημέρες.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: