Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σάντος: «Να ελέγξουμε τον ρυθμό και να δώσουμε το 100%»

Ο έλεγχος του παιχνιδιού και η προσπάθεια όλων των παικτών στο 100% των δυνατοτήτων τους, είναι τα «κλειδιά» που θα οδηγήσουν την Εθνική μας στην δεύτερη νίκη της στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014 κόντρα στη Λιθουανία, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού (11/9) αγώνα με αντίπαλο τη Λιθουανία στο «Γ. Καραϊσκάκης», τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές μας θα πρέπει να ελέγξουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, δίνοντας παράλληλα τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος:  
Για τις ομοιότητες της Λιθουανίας με τη Λετονία: «Υπάρχουν κάποια παρόμοια χακτηριστικά μεταξύ των Λετονών και των Λιθουανών, όμως η Λιθουανία είναι επικίνδυνη στην επίθεση. Έχει 4-5 παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά στην αντεπίθεση. Προσπαθεί να έχει καλή αμυντική οργάνωση και πιέζει στη μπάλα. Εμείς πρέπει να παίξουμε στο 100% για να κερδίσουμε το ματς. Πρέπει να ελέγξουμε το ματς και να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λετονία. Αν δεν το κάνουμε θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες».
Για το αν θέλει να πετύχουμε πολλά γκολ: «Μας απασχολεί το πως θα κερδίσουμε τον αγώνα και δεν σκεφτόμαστε κάτι παραπάνω. Αν μπορέσουμε να πετύχουμε και αρκετά γκολ ακόμα καλύτερα. Προέχει, πάντως, η νίκη».
«Μιλήσαμε με τους παίκτες για το τι δεν πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο με τη Λετονία. Δεν είπαμε πως δεν είχαν θέληση και πως δεν τρέξανε, όμως πρέπει να δείξουμε την ίδια μαχητικότητα. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η οργάνωση που είχαμε στο δεύτερο 45λεπτο. Δεν είναι τυχαίο πως είπα ότι πρέπει να ελέγξουμε το ματς. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον αντίπαλο να πιστέψει πως θα πετύχει κάποιο γκολ».
Για το γεγονός πως η ομάδα μοιάζει πιο παραγωγική στην επίθεση: «Πρόσφατα είπα πως είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα, λόγω των τελευταίων επιτυχιών. Παρ' όλα αυτά δεν είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν φτιάχναμε φάσεις. Στα τελευταία ματς νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό μας βοήθησε. Δεν αλλάξαμε κάτι στον τρόπο δουλειά μας. Ανταποκρινόμαστε σωστά στα παιχνίδια μας. Στην άμυνα είμαστε "σφιχτοί" και όταν έχουμε τη μπάλα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ».
Για το σύστημα που χρησιμοποιεί: «Δεν έχει διαφορά το 4-4-2 με το 4-2-3-1. Το σημαντικότερο είναι ο τρόπος με τον οποία κινούμαστε είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Δεν παίζουν ρόλο οι αρχικές τοποθετήσεις. Αν είμαστε στατικοί και χωρίς κίνηση έχουμε πρόβλημα. Αυτή είναι η διαφορά. Θέλουμε τέσσερις παίκτες στον κεντρικό άξονα και αυτό φάνηκε στο ματς με τη Λετονία. Βάλαμε το πρώτο γκολ με το σύστημα "βάση", όμως όταν το αλλάξαμε πάλι είχαμε ευκαιρίες και πετύχαμε το δεύτερο τέρμα.
Για το γεγονός πως ο Λιθουανός προπονητής μας χαρακτήρισε φαβορί: «Θα μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη και αυτοπεποίθηση και πρέπει να δείξουμε πως είμαστε καλύτεροι. Δε με απασχολούν οι θεωρίες ούτε οι δηλώσεις. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος πως θα παίξουμε καλά. Αν μπορούμε να παίξουμε στο 100% θα είμαι ικανοποιημένος. Τα φαβορί δεν υπάρχουν έξω από τον αγώνα.»
Για τον Σαμαρά: «Ο Σαμαράς είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής και μας βοηθάει πολύ. Έχω πει πολλές φορές πως κανένα όνομα δεν αντικαθιστά την ομάδα. Η ομάδα μετράει. Μπορεί να μην έχουμε τον Σαμαρά, τον Καραγκούνη ή τον Αβραάμ, όμως θα βρούμε τις λύσεις εκ των έσω. Όλοι οι προπονητές δεν θέλουν απώλειες, όμως πιστεύω στους ποδοσφαιριστές που έχω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: