Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ζιγκερίδης: «Η έλευση Σαββίδη ήταν σωτήρια»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε το μέλος του Α.Σ ΠΑΟΚ και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων Δημήτρης Ζιγκερίδης, όπου αναφέρθηκε στα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, αλλά και το πώς αλλάζουν τα δεδομένα με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, αποκαλύπτοντας πως πολλά θα εξαρτηθούν από τα παγωμένα χρέη της εποχής Γούμενου, αλλά και από τις διάφορες εκδικάσεις υποθέσεων που αφορούν τον «Δικέφαλο»: «Είναι τα παγωμένα χρέη του Γούμενου και αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Γύρω στα 5 εκ. είχαν ρυθμιστή αρχές Φεβρουαρίου, αλλά οι δόσεις που είχαν υπολογιστεί ήταν γύρω στις 24. Τελικά από επιπλέον ρύθμιση έγιναν 36 οι δόσεις. Τα χρέη προς το δημόσιος είναι πάνω από 100.000 ευρώ το μήνα για 36 δόσεις. Ακριβώς τα χρέη δεν μπορώ να πω πόσα είναι.

Με τα παγωμένα του Γούμενου που δεν έχουν ξεκαθαρίσει έχουν ξεπεράσει τα 30 εκ. Αλλά αυτά θα πρέπει να εκδικαστούν. Μπορεί κάποιες αποφάσεις να τις κερδίσει ο ΠΑΟΚ, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Με τη ρύθμιση Ορφανού τα 30 εκ. μπορεί να καταλήξουν στα 12. Αν ξεκαθαρίσουν όλα πιστεύω ότι το ποσό θα φτάσει τα 17-18 εκ. ευρώ. Όλα αυτά είναι θέματα χειρισμών. Είναι ένας νέος νόμος με 60 δόσεις που μπήκε στη Βουλή και δεν ξέρω πως θα ψηφιστεί. Ο νόμος του Ορφανού είναι σε ισχύ, οπότε υπάρχουν πολλές υποθέσεις ακόμη. Τα χρέη δηλαδή φτάνουν τα 17 εκ. ,αλλά μαζί μετά πρόστιμα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 30 εκ., μπορεί να φτάνουν και τα 40. Όλα θα εξαρτηθούν και από τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Για το κατά πόσο θα ωφελήσει η έλευση του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα: «Υπάρχει ένα διαθέσιμο ποσό με την είσοδο του κ. Σαββίδη. Νομίζω ότι όποια ρύθμιση και αν γίνει το ποσό θα είναι χαμηλότερο. Ο κ. Σαββίδης μπορεί με τις επαφές του, αλλά και τη βαρύτητα που έχει να κάνει αυτό το χρέη βιώσιμο. Για τα παγωμένα χρέη του Γούμενου μιλάμε 7 χρόνια. Αν δεχθώ ότι θα υπάρξουν 60 δόσεις και αν το ποσό των χρεών των 17 εκ. ισχύσει θα πρέπει να καταβάλλουμε 3,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Θα πρέπει να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή θα πρέπει να περάσουμε σε πλεονασματικός προϋπολογισμούς.

Αυτά καλύπτουν φόρους και κυρίως ποσά των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Και βεβαίως ποσά προ; Του; Προμηθευτές. Θα καλυφθούν κυρίως περσινές υποχρεώσεις. Ο κύριος Σαββίδης ήταν η καλύτερη επένδυση για τον ΠΑΟΚ. Πραγματικά μπήκαν πολλά λεφτά στην ΠΑΕ. Ο άνθρωπος είναι σοβαρός. Το ότι έβαλε δικό του άτομο να ελέγχει την κατάσταση είναι πολύ σημαντικό. Αλλιώς θα ήμουν επιφυλακτικός. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον Παναθηναϊκό και τα χρέη που έχει πλέον, απειλούμενος να μην παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εγώ τον Μάρτιο δεν ήμουν ευχαριστημένος με τα στοιχεία που είχαν βγει και τα γεγονότα με επιβεβαίωσαν απόλυτα. Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη ήταν σωτήρια. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από εδώ και πέρα για να βρει η ομάδα τον δρόμο της».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: