Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ιβάν Σαββίδης πληρώνει και κάνει πολιτική

Το ότι ο Ιβάν Σαββίδης προσδίδει σαφείς πολιτικές κατευθύνσεις στην αγορά και στην εξέλιξη της επένδυσής του στον ΠΑΟΚ είναι κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί σήμερα...
... μόλις 20 μέρες από τότε που πλήρωσε κοντά στα δέκα εκατομμύρια για να τον αγοράσει. 
 
Η δεύτερη δημοσιογραφική του παρουσία, πάντα μέσα από ρωσικά ΜΜΕ, ενίσχυσε την πρώτη εικόνα, όπως τη διαμόρφωσε ο ίδιος με την τοποθέτησή του από την προσωπική του ιστοσελίδα. Είχε μιλήσει για το ρωσικό μοντέλο του αθλητισμού, στην πλέον άστοχη τοποθέτηση που θα μπορούσε κανείς να μεταφέρει αυτή την εποχή στην Ελλάδα και κυρίως στον ΠΑΟΚ.
 
Και πριν αλέκτωρα φωνήσαι, έσπευσε ο ίδιος να καταργήσει το ρωσικό μοντέλο του αθλητισμού, όταν συμφώνησε και έδωσε ουσιαστικά εντολή να αποκτηθεί ένας παικταράς. Κανένα ρωσικό μοντέλο δεν ευνοούσε τις μεταγραφές παικταράδων, αλλά, αντίθετα, αποθέωνε την παραγωγή ποδοσφαιριστών ή τη σωστή επιλογή των καλύτερων από άλλες ομάδες, κυρίως σε μικρές ηλικίες.


Μη βλέπετε που τα τελευταία χρόνια το μοντέλο αυτό άλλαξε και εμφανίζονται ομάδες που ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια. Αυτό είναι το νεο-ρωσικό μοντέλο, το οποίο δεν ακολούθησε ούτε ο Ιβάν Σαββίδης όταν απέκτησε τον έλεγχο της Ροστόφ.
 
Πέρα από την πραγματική ανάγκη για έναν τουλάχιστον ποδοσφαιριστή στον οποίο ο Γεώργιος Δώνης θα στηρίξει ένα κομμάτι της φετινής προσπάθειας, η επιλογή του, ειδικά αυτές τις μέρες, μοιάζει με κορδέλα εγκαινίων που κόβεται για τη νέα εποχή στον ΠΑΟΚ, την εποχή του Ιβάν Σαββίδη.
 
Διακρίνω μια επιμονή σε έναν τομέα, ο οποίος άλλωστε του ανοίγει τον δρόμο για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με πολιτικούς και μάλιστα με πρόσωπα που αναζητούν χρήματα για να τα βάλουν στα άδεια ταμεία του κράτους. Τα χρέη προς το Δημόσιο είναι το όχημα, πέρα από σημαντικό πρόβλημα, που μεταφέρει τον Σαββίδη πιο κοντά σε πρόσωπα τα οποία σχεδόν τον είχαν αποκλείσει. Αλλωστε ο ίδιος ο Σαββίδης είχε κάνει παράπονα (αν θυμάμαι καλά σε κανάλι της Κρήτης) επειδή δεν τον... έπαιζαν τα άλλα παιδάκια. Τώρα θέλουν δεν θέλουν, εφόσον ο Σαββίδης πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά, θα τον φωνάξουν κατ' αρχάς για να ακούσουν τι έχει να τους πει κι αν τους συμφέρει, θα στήσουν δουλειά...
 
Σε όλα αυτά, τα οποία λέγονται και είναι πολιτική (όπως ακριβώς το ξεκαθάρισε ο Σαββίδης λέγοντας ότι πήρε τον ΠΑΟΚ, έκανε παρέμβαση, άρα πρόκειται για πολιτική), είναι άγνωστο πού θα καταλήξει η ομάδα και πόσο ωφελημένη θα βγει.
 
Πάντως οι αερολογίες περί πρωτιάς και άλλα παρόμοια παρεξηγούνται εύκολα και καλά θα κάνει κάποιος να τον συγκρατήσει, πριν τον πάρουν στο ψιλό... sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: