Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Λιανός: «Ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε…»

Για το θέμα του Βασίλη Καββαδά και τη μη πραγματοποίηση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό μίλησε ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός.
Αναλυτικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ υπογράμμισε: «Να είμαι ειλικρινής ο βασικός λόγος που ήθελα να πω δύο λόγια σήμερα είναι για την ιστορία του Καββαδά, αλλά και γιατί για εμάς είναι πρωταρχικός στόχος να πούμε για τον Πανιώνιο. Αποφάσισα να τοποθετηθώ επίσημα γιατί έχω βαρεθεί να ακούω τις θέσεις των ενδιαφερομένων, μέσω των εκπροσώπων του Τύπου. Θα ήθελα να βγει και ο Ολυμπιακός για να πει τη γνώμη του, γιατί αυτή τη στιγμή μόνο αυτός ενδιαφέρεται.
Στην αρχή υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός και κανένας άλλος, μάλιστα εγώ είχα ρωτήσει, όπως και στην περίπτωση του Περπέρογλου που με είχε στενοχωρήσει, τον Καββαδά σε ποια ομάδα ήθελε να πάει. Μου είπε δεν με πειράζει... Δυστυχώς και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός επέλεξε να μιλήσει με τον παίκτη, πριν μιλήσει με το σωματείο. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό.
Όλα τα χρόνια κάνω ντιλ. Δυστυχώς έτσι δεν γίνονται διαπραγματεύσεις μέσω του Τύπου. Είχα δεχτεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, μου είχαν κάνει μία πρόταση, την είχα αποδεχτεί. Για να πληρωθεί και ο Ιωνικός μου ζητήθηκε μία έκπτωση 20.000 ευρώ. Μόνο τραβεστί δεν με βγάλανε ότι είμαι στη Συγγρού. Είχα δεχτεί να προχωρήσει η μεταγραφή. Για 10 μέρες ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, μόνο μίλησα μαζί τους και τίποτα περισσότερο. Ξαφνικά εμφανίστηκε και πάλι ο Ολυμπιακός.
Εκείνη την στιγμή πήρα την απόφαση να μην προχωρήσω. Παράλληλα, ήρθε και η επιθυμία του παιδιού να πάει στον Ολυμπιακό, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε να μείνει και για το δικό του καλό στην ομάδα. Μετά μιλήσαμε με τον Ολυμπιακό για να τον πάρει του χρόνου. Κι ενώ συμφωνήσαμε, δεν υπήρξε επίσημη πρόταση. Το τελείωσα οριστικά το θέμα.
Εμφανίστηκε την περασμένη Κυριακή ο μάνατζερ του παίκτη που μου είπε: «Θα τον έδινες τώρα τον παίκτη για παραπάνω χρήματα;».
Τελευταία φορά απάντησα ναι. Ρώτησα αν το ξέρει ο Ολυμπιακός και μου είπε φυσικά ότι το θέλει. Ζήτησα πια κάτι εγγράφως γιατί είχα βαρεθεί με αυτή την υπόθεση. Με το γνωστό τρόπο «κύκλοι Ολυμπιακού» έγινε γνωστό ότι ζητάω τρελά λεφτά. Ο όλος τρόπος χειρισμού από την πλευρά τους, μου αφήνει πολλές απορίες και ειδικά γιατί είναι επιχειρηματίες.
Ξέρω ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις παίζουν ρόλο και ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός δεν είναι καμιά ομαδούλα, ούτε θυγατρική κανενός. Και στην περίπτωση του Περπέρογλου, είχε γίνει το ίδιο. Ο παίκτης θα μείνει στον Πανιώνιο ότι και να γίνει. Εξέφρασε να πάει του χρόνου στην ομάδα, για να πάρει εμπειρίες και να είναι πιο έτοιμος.
Το μετέφερε μέσω του ατζέντη του στον Ολυμπιακό. Έχει κλείσει το θέμα. Μπορεί να έχει κάνει κακό στον παίκτη όλο αυτό το θέμα. Αν του έχει κάνει κακό, δεν ακολούθησα την εύκολη λύση να τον πουλήσω. Το παιδί λέει και στο τεχνικό σταφ ότι ήταν το καλύτερο δυνατό για εκείνον κι ελπίζω να ισχύει και για τον ίδιο.
Τον ήθελαν μόνο για του χρόνου και όχι για φέτος. Ζήτησα μόνο κάτι εγγράφως γιατί από μένα δεν υπήρχε καμία επαφή με εκπρόσωπο του Ολυμπιακού. Καλό είναι σκεφτόμαστε και τους ανθρώπους και τις ζωές τους, πριν τα σωματεία. Έκανα συνάντηση με τον κ. Σκινδήλια μετά την πρώτη φορά, προσπαθούσαμε να τα βρούμε με τον παίκτη και γι' αυτό είχαμε χαθεί. Και τους είπα ότι μόνο για του χρόνου θα μπορούσε να τον πάρει. Στην αρχή είπαν ναι, είπαν όχι. Έχει γίνει το σίριαλ του καλοκαιριού.
Υπήρχε συμφωνία, πριν εξαφανιστεί για 10 ημέρες ο Ολυμπιακός. Δεν μας ενδιαφέρει στον Πανιώνιο τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ποτέ δεν έγινε επίσημη προσφορά από τον Παναθηναϊκό. Έχω μάθει να λειτουργώ χωρίς διαπραγματεύσεις μέσω των εκπροσώπων του Τύπου. Εγώ πλήρωσα για να πάρω τα δικαιώματά του. Οφείλει να το σεβαστεί όλος ο κόσμος αυτός. Γι' αυτό πρώτα μιλάει κανείς με την ομάδα και μετά με τον παίκτη. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα μάλλον γίνονται διαφορετικά τα πράγματα.
Με στενοχωρεί πολύ η δήλωση του Περπέρογλου. Δεν του κατσε και άσχημα ότι δούλεψε τόσα χρόνια με τον Ομπράντοβιτς. Τώρα αν τον είχαν πιάσει, ή όχι τότε, δεν το γνωρίζω. Το ίδιο πράγμα είχα κάνει και τότε, είχα κοστολογήσει τον παίκτη", δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (10/9).
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι "από την δική μου πλευρά είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Πανιώνιο. Εύχομαι να έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα και να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που θα έχουμε πετύχει. Τα αποτελέσματα έχουν αντανάκλαση στον κόσμο. Ήταν ένα τεράστιο ερωτηματικό ο Καββαδάς για μεγάλο διάστημα.
Στόχος ήταν να κάνουμε μία ομάδα νεανική σε νέους παίκτες που δεν είχαν πάρει ευκαιρίες για να διακριθούν, όπως τον Παππά, τον Μπόγρη, τον Μοτσενίγο. Δεν έχουμε φέρει παίκτες που θα μονοπωλούν την μπάλα και το ενδιαφέρον αλλά έχουμε δημιουργήσει ένα ομαδικό σύνολο.
Πέρσι, βρεθήκαμε στην 3η θέση, πίσω από τους μεγάλους. Θέλουμε να τηρούμε τα κεκτημένα κατά κάποιο τρόπο και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Στην Ευρώπη δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πολλά πράγματα. Θα υπάρχουν περίπου 10-12 ομάδες στο επίπεδο της Ευρωλίγκα, στο Eurocup. Αυτό πάντως δεν μας πτοεί, θέλουμε την διάκριση αλλά βήμα - βήμα.
Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Σχεδόν ό,τι θέλαμε και μπορούσαμε το πήραμε. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την άποψη σε ότι αφορά την επίθεση. όλα αυτά χρειάζονται χρόνο, σιγά σιγά θα μπορούμε να δούμε την πραγματική εικόνα της ομάδας.
Λόγω και της γενικότερης κατάστασης της χώρας, επειδή είναι λίγο ύβρις να ξοδεύουμε χρήματα τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει να φάει. Ο κόσμος του Πανιωνίου ήταν κοντά πέρυσι στην ομάδα και μου έλεγε ότι τους αρέσει να βρίσκονται κοντά στην ομάδα.
Δεν έχουμε τρελό μπάτζετ, πολλά παιδιά δέχτηκαν να έρθουν και με λιγότερα χρήματα. Η ιδέα μας είναι πολύ απλή. Είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε έναν κορμό που θα είναι για τουλάχιστον δύο χρόνια η βάση της ομάδας. Παρ' ότι ακούγεται σαν ένα μεγάλο ρόστερ, δεν ξοδέψαμε πολλά χρήματα.
Ελπίζουμε ο κόσμος να σταθεί κοντά μας. Θέλω να δω λίγο μεγαλύτερη κίνηση παρά την κρίση, παρότι δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση το μπάσκετ, απ' ότι το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες προσάρμοσαν τα μπάτζετ τους πολύ πιο σύντομα. Η φετινή θα είναι και η χειρότερη για τη χώρα. Ελπίζω να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. Πιστεύω ότι θα αντέξει το μπάσκετ».



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: