Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εκεί "πονάει" ο Άρης

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΡΗ ως τώρα. Το ότι δεν έχει πετύχει γκολ έχει να κάνει και με τις λίγες φάσεις που δημιουργεί (πλην του ματς με τον ΟΦΗ)
Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς, μπορεί να χρειάζεται πίστωση χρόνου, μπορεί η ομάδα να θέλει και να πρέπει να έχει την στήριξη όλου του κόσμου ωστόσο κάποια πράγματα είναι φανερά και δεν αμφισβητούνται. Το δείγμα των δύο επίσημων αγώνων αλλά και των τριών τουλάχιστον τελευταίων φιλικών φανερώνει κάποιες χτυπητές αγωνιστικές αδυναμίες. Δεν θα σταθούμε σε πρόσωπα αλλά γενικά στα συμπεράσματα που έχουν βγει ως τώρα απο την εικόνα του ΑΡΗ.

Με εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ στα υπόλοιπα παιχνίδια (με Πανιώνιο και Μπενφίκα κυρίως), ο ΑΡΗΣ ήταν ακίνδυνος επιθετικά δημιουργώντας ελάχιστες αξιόλογες φάσεις ενώ είχε πρόβλημα και στον οργανωτικό τομέα. Είναι ζήτημα αν στα ματς πλην του ΟΦΗ, οι κίτρινοι κυκλοφόρησαν 3-4 φορές τη μπάλα για αρκετή ώρα. Φυσικά και ένας από τους λόγους είναι πως δεν έχει βρεθεί ακόμη η σωστή χημεία καθώς σε κανένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια δεν υπήρξε σταθερό δίδυμο στα αμυντικά χαφ όπως επίσης έγινα πολλές αλλαγές και στον επιτελικό μέσο, ενώ πλην του Γιαννίτση στο ένα άκρο της άμυνας έπαιζε πάντα διαφορετικός παίχτης.

Η απόκτηση του Αγκάνθο ενδεχομένως να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Ο Ισπανός μπορεί να γεμίσει την περιοχή και μπορεί να βοηθήσει με το παιχνίδι τους τους ακραίους μεσοεπιθετικούς αλλά και τους παίκτες στον άξονα. Το κακό είναι πως απ` ότι φάνηκε χρειάζεται χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Στην άμυνα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα. Οι φάσεις που δέχεται ο ΑΡΗΣ  είναι λιγοστές χωρίς πάντως να σημαίνει πως όλα λειτουργούν σωστά. Για παράδειγμα χθες με την Μπενφίκα οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί των Πορτογάλων Καβαλιέρο και Νουάρτε δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα, κυρίως λόγω της ταχύτητάς τους.

Όπως τόνισε πάντως και ο Μάκης Κατσαβάκης στη συνέντευξη τύπου πριν το χθεσινό ματς, ο ΑΡΗΣ σε 4-5 παιχνίδια θα είναι εμφανώς καλύτερος σε όλους τους τομείς. Καλώς ή κακώς η ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου και πολύ υπομονή.allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: