Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

"Δεν μετάνιωσα για τίποτα"

Για το πρόβλημα που προέκυψε με τους Ολυμπιονίκες και την Πυροσβεστική, την εμπλοκή του στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ και το πώς βλέπει τον φετινό Άρη, μίλησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
"Δεν μετάνιωσα για τίποτα"
Πιο αναλυτικά είπε:

Για το πρόβλημα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία: "Είναι μία θέση που μας είχαν πει ότι μας δίνεται τιμής ένεκεν και εφ όρου ζωής. Έχουμε κάνει κάποιο προγραμματισμό στην ζωή μας, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτόν οι ώρες υπηρεσίας στην Πυροσβεστική. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους εν ενεργεία αθλητές, γιατί μας είπαν ότι αν θέλουμε να συνεχίσουμε θα πρέπει να πάρουμε άδεια άνευ αποδοχών.
Θα πρέπει δηλαδή να διαλέξεις αν θα ζήσεις ή αν θα κάνεις αθλητισμό. Υπάρχουν και οι αθλητές που σταμάτησαν αλλά μπορούν να προσφέρουν από άλλα πόστα στον αθλητισμό. Από τη μία ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα που μας έχει τιμήσει κάνοντας μέλη του αλλά από την άλλη μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουμε καμία σχέση και καμία εμπειρία με την Υπηρεσία".
Για το αν πιστεύει ότι είναι τρόπος να αποχωρήσουν κάποιοι από το Σώμα: «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην ζωή μας. Έχουμε στήσει τις ζωές μας με έναν τρόπο που δεν υπολογίζαμε την Πυροσβεστική. Είναι στην κρίση του καθενός τι μπορεί να κάνει. Όποιος μπορεί αν ανταπεξέλθει στα οικονομικά προβλήματα θα φύγει, οι υπόλοιποι θα μείνουν και θα αναπροσαρμόσουν τη ζωή τους.

Υπήρχε μεγάλο δίλλημα για το αν θα έπρεπε να πάρουμε βήμα να μιλήσουμε γιατί ο κόσμος περνάει δύσκολες καταστάσεις. Ήδη όποιοι μας ακούν θα λένε τώρα ‘τι λέτε ρε παιδιά, 25% ανεργία κι εσείς να παίρνετε χρήματα χωρίς να δουλεύεται;’. Ο μισθός της Πυροσβεστικής είναι ο μισθός ενός μήνα, απλά εγώ κάνω τις προπονήσεις μου πρωί-βράδυ. Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς βήματα για να πεθάνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει να μην υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός αλλά και εσκεμμένα να μην το κάνουν οδηγούμαστε στον αφανισμό».

Για την οικονομική ανταπόδοση που δεν υπάρχει: «Το οξύμωρο είναι ότι όποιο μετάλλιο έχω πάρει πλην Ολυμπιακών, για τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά δεν προβλέπεται να πάρω ούτε ένα ευρώ. Κατεβαίνω στους αγώνες γιατί το θέλω όχι γιατί υπάρχει οικονομική ανταμοιβή. Εγώ τον τελευταίο χρόνο είχα την τύχη να έχω χορηγό την ΕΚΟ και την Εθνική Τράπεζα και μπόρεσα να ανταπεξέλθω σε υψηλό επίπεδο γιατί τα 1.000 ευρώ είναι λίγα γι’ αυτό το σκοπό. Άσχετα αν έχω πόδια και ψυχή να πάω στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να κοιτάξω την οικογένειά μου».

Για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ: «Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα όσον αφορά την επίθεση και τη δημιουργία αλλά ούτε προπονητές είμαστε ούτε αρμόδιοι για το τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει ο Κατσαβάκης που ξέρει καλύτερα από εμάς. Για δύο πράγματα χαίρομαι, γιατί βλέπω τον κόσμο να στηρίζει στο μέτρο που μπορεί και γιατί βλέπω παιδιά που βγήκαν από τον ΑΡΗ να παίρνουν εμπειρία και πιστεύω ότι μήνα με το μήνα θα αντέξουν το βάρος της φανέλας και θα γίνονταν καλύτεροι».

Για το αν μετάνιωσε που ενεπλάκη στην ΚΜΑ: «Δεν μετάνιωσα για τις ημέρες που πέρασα στα κοινά του ΑΡΗ. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα προσπάθησα για το καλύτερο της ομάδας και όποια απόφαση κι αν παίρναμε θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα καταλάβει ο κόσμος και γιατί μιλούσαμε και γιατί δεν μιλούσαμε. Εγώ δεν μετάνιωσα. Ελπίζω να μην μετανιώσει ο κόσμος  για κάποιους από τους ανθρώπους που επέλεξε να είναι στο τιμόνι της ομάδας. Πέρα από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις θέλω να πετύχουν για το καλό της ομάδας.  Για ορισμένες χημείες που βασίζονται στην πυρίτιδα είμαι λίγο απαισιόδοξος. Με τα διοικητικά δεν θέλω να έχω καμία εμπλοκή, τα παρακολουθώ. ΑΡΗΣ ήμουν και είμαι κα θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο. Στο παραγοντικό κομμάτι από μακριά κι αγαπημένοι».



πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: