Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Παπαδόπουλος: «Ήρθα για να μείνω»

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος παρουσιάστηκε επίσημα από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ο έμπειρος σέντερ στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιστροφή του στο «Δικέφαλο». Επίσης αναφέρθηκε στο έμψυχο υλικό της ομάδας το οποίο απαρτίζεται από νεαρούς παίκτες, ενώ πρόσθεσε πως ήρθε στον ΠΑΟΚ για να μείνει.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον ΠΑΟΚ, Που επιστρέφω σπίτι μου. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι ξανά στο Παλατάκι, θα συνεργαστώ με τον Σούλη Μαρκόπουλο και με καλούς συμπαίκτες. Πιστεύω θα πάμε καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει πολύ μεγάλες προοπτικές. Έχει πολύ καλές υποδομές, είναι έτσι το ρόστερ, που έχει πολύ καλούς νέους παίκτες. Στο φιλικό προχθές αγωνίστηκαν πολλοί έφηβοι κάτι που δείχνει ότι η ομάδα εκτός από παρόν έχει και μέλλον»

Για τους νεαρούς παίκτες και την εξυγίανση στην ομάδα: «Έχουν γίνει προσπάθειες. Βαδίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε άλλες ομάδες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα πρέπει να γίνουν περισσότερες αυτές οι προσπάθειες και αυτός είναι ο μονόδρομος. Πρωτεύον θέμα θα πρέπει να είναι η εξυγίανση και δευτερεύον το αγωνιστικό. Δε βάζουμε σα στόχο κάποια θέση, αλλά να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για το στόχο της νέας σεζόν: «Δε θα έλεγα κάποια θέση ή κάποιο αγωνιστικό στόχο, Θα είμαι ευχαριστημένος αν η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο και αφήνει τον εαυτό της εκεί. Αυτό είναι το σημαντικότερο, να προσπαθείς σε κάθε ματς να δείχνεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Για την τη στήριξη του κόσμου: «Όσον αφορά τον κόσμο, εγώ θέλω να έρθει στο γήπεδο και να μην κάνει φασαρίες. Ένας διαφορετικός κόσμος, που θα αγαπάει το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Που θα έρχεται στο γήπεδο για να περνάει όμορφα με την οικογένεια του. Που δε θα τον ενδιαφέρει, χρώματα και σύνδεσμοι. Θα τον ενδιαφέρει ο αθλητισμός και η παιδεία του.

Για την αναγνώριση προς το πρόσωπο του: «Πιστεύω το εξαργυρώνω εδώ στον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για το αγωνιστικό κομμάτι. Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και θέλω να ανέβω ένα σκαλοπάτι πιο πάνω αγωνιστικά. Πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ θα μπορέσω να το κάνω αυτό».

Για το που σκέφτεται να κλείσει την καριέρα του: «Είναι νωρίς να μιλάω για το τέλος της καριέρας μου. Έχω πολλά χρόνια μπροστά μου. Αγαπάω αυτό που κάνω έχω πολλή όρεξη και ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο και να παίξω».

Για το αν είχε κάποια απαίτηση για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ: «Εγώ δεν είχα καμιά απαίτηση προσωπική. Αυτό που ζήτησα είναι αν όντως αυτό το μπάτζετ αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ και μπορεί να αντεπεξέλθει στην ομάδα».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Ήταν μεγάλο πρόβλημα για μένα, γιατί ήταν ο μεγαλύτερος τραυματισμός που είχα στην καριέρα μου. Επέστρεψα στο τέλος της σεζόν, δούλεψα πολύ το καλοκαίρι, για να επιστρέψω όπως θέλω στο γήπεδο.

Για την άποψη που έχει για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας: «Έχω κάποια εικόνα, πιστεύω ότι όλοι οι πιτσιρικάδες, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ακόμα και το δίλεπτο, το τρίλεπτο να παίξει, παίρνει πολλές εμπειρίες. Θα πρέπει να εμπιστευτούμε αυτά τα παιδιά, γιατί είναι το μέλλον όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα».

Για τη συνεργασία του με τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Έχουμε συνεργαστεί με τον κόουτς έχουμε πολύ καλή σχέση. Μου αρέσει η φιλοσοφία του, το παιχνίδι του και ταιριάζω και εγώ σε αυτό το στυλ. Ήρθα για να μείνω δεν ήρθα για να φύγω».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τέλης Ζουρνατζίδης, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του πως: «Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζω στην ομάδα μας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Θεωρώ ότι είναι ένας δικός μας άνθρωπος. Θα μπορούσα να μιλάω πολύ ώρα για την ποιότητα του Λάζαρου, ως αθλητή και ως ανθρώπου. Είναι από τις πιο πολυσχιδείς προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ. Η παρουσία του την προηγούμενη φορά στον ΠΑΟΚ, ήταν απόλυτα επιτυχημένη, η ομάδα είχε πολύ καλή πορεία. Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα, αλλά ήταν προβλήματα συνθηκών και όχι προθέσεων. Για αυτό και παρέμεινε αυτή η άριστη σχέση. Για αυτό, το καλοκαίρι κάναμε ότι μπορούσαμε για να ξανασμίξουμε. Ξέρουμε ότι μας βοηθάει και σε άλλα πράγματα πέρα από τα αγωνιστικά. Ο ρόλος και η προσωπικότητά τους, διαχέεται παντού. Η συμπεριφορά τους, στα αποδυτήρια, στον προπονητή που τον βοηθάει. Η προσφορά του Λάζαρου είναι πολύ σημαντική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο αγωνιστικό»



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: