Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γρόλλιος: «Κατάλληλο το τάιμινγκ για το 99»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο τοποθετήθηκε ο έγκριτος νομικός και εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης στην ΠΑΕ, Χρήστος Γρόλλιος, αναφερόμενος σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ποδοσφαιρικής εταιρίας, όπως η υπόθεση του Κουλουχέρη. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψή του για τις προσπάθειες υπαγωγής στο άρθρο 99 (δεν συμμετέχει ο ίδιος) θεωρώντας μάλιστα πως γίνονται στο σωστό τάιμινγκ.

«Ο Άρης καλείται να αντιμετωπίσει έναν κυκεώνα προβλημάτων εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών προηγούμενων διοικήσεων. Δίνουμε άνισες μάχες. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε χρόνο, όσο μπορούμε και από την άλλη να μπορέσουμε να διακανονίσουμε με τρόπο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο Άρης και να είναι βιώσιμος τις οφειλές.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας παρίσταμαι στην Αθήνα. Διευκρινίζω, επειδή πολλά ακούγονται, ότι ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με τις υποθέσεις που αφορούν την ΕΠΟ και με τίποτε άλλο. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν συμμετέχω καθόλου. Η παρουσία μου στην Σούπερ Λίγκα είναι απαραίτητη γιατί δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση του Άρη με δεδομένο ότι είναι αδρανοποιημένος ο τυπικά πρόεδρος, παρίσταμαι εγώ.

Στα συμβούλια της Λίγκα νομιμοποιείται να παραστεί ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν όμως, τότε, ο μόνος που μπορεί να έχει το δικαίωμα να παραστεί είναι ένας εκπρόσωπος του έχοντος του 10% των μετοχών, με την προϋπόθεση ότι αυτός συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο και εγώ είμαι ο μοναδικός που έχω αυτή την ιδιότητα.

Άρα είναι αναγκαία συνθήκη η παρουσία μου εκεί για το καλύτερο του Άρη. Φιλοδοξία μου δεν είναι ούτε να κάνω κουμάντο, ούτε να γίνω εκπρόσωπος, παρά τα όσα ακούγονται. Εγώ πληρώνω από την τσέπη μου, και αυτή την εποχή, για να βοηθάω τον Άρη, γι? αυτό και αναγκάζομαι να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

Δεν ασχολούμαι ούτε καν με το άρθρο 99 γιατί είναι θέμα δεοντολογίας επειδή είναι ο αδερφός μου (σ.σ.: Άγγελος) είναι πρόεδρος της ΚΜΑ κατά την άποψή μας δεν θέλαμε να επιλεγώ δικηγόρος προκειμένου να συμμετέχω στην επιτροπή για την επίλυση του θέματος για το άρθρο 99".

-Για τις προτροπές ορισμένων ότι έπρεπε να επιλεγεί νωρίτερα η λύση του 99, απάντησε:

«Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν βρίσκει σύμφωνους τους νομικούς γιατί θα είχε πρόβλημα ο Άρης ακόμη και με την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Είναι η ενδεδειγμένη στιγμή. Είναι αμφίβολο ότι η προοπτική του άρθρου 99 μπορεί να επηρεάσει την ΕΠΟ και τις σχέσεις μας με τους ποδοσφαιριστές.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να διακανονιστούν οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές κανονικά και από εκεί και πέρα να προσπαθήσει ο Άρης ό,τι καλύτερο μπορεί ως προς την εφορία και προς τρίτους. Επειδή πρόκειται για αγωνιστικές κυρώσεις ως συνέχεια αυτών μπορεί να γίνει μια προσπάθεια να διακανονιστούν.

Από εκεί και πέρα όμως επειδή πρόκειται για αγωνιστικές κυρώσεις εφόσον δεν πληρώνονται αυτές, είτε είναι διακανονισμένες είτε δεν όχι, είναι κάτι που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο άρθρο 99 ή η προσωρινή διαταγή στον τομέα αυτό.

Ο Άρης πρέπει να δρα παράλληλα με το άρθρο 99 στα λοιπά θέματα προκειμένου να μην διακινδύνευση όλα αυτά που προβλέπονται σε περίπτωση που δεν είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου», για να καταλήξει αναφερόμενος στους κινδύνους σε περίπτωση που η ΠΑΕ υπαχθεί στο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα:

«Οι κίνδυνοι που υπάρχουν με το άρθρο 99 είναι πολλοί. Πρέπει οι κινήσεις να είναι προσεχτικότατες από νομικής και λογιστικής πλευράς γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα παραχωρήσεων στο μέλλον. Πρέπει στον Άρη να είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις θα να αναλάβουνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: