Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σε αναζήτηση ευθυνών στον Άρη!!

Σε αναζήτηση ευθυνών στον Άρη
Πέραν της αναμονής των αποτελεσμάτων του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στον Άρη, η Κοινωνία Μελών αποφάσισε την σύσταση πενταμελούς επιτροπής η οποία θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες από τις διοικήσεις του 2004 μέχρι το 2012 για την σημερινή κατάσταση στην ΠΑΕ.

Εξάλλου, δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Τάσου Δεσύπρη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΚΜΑ, σήμερα 14/09/2012, συνεδρίασε και τα παριστάμενα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω

α) Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΚΜΑ (κ. Άγγελο Γρόλλιο), τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής (κ. Βασίλη Μπάμπη), τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής των πρόσφατων εκλογών της ΚΜΑ (κ. Παναγιώτη Μαστροθύμιο) καθώς και δύο μέλη του Σωματείου που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Στην επιτροπή αυτή θα κληθούν άμεσα με κάθε σύννομο μέσο να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και η ΑΡΗΣ Εμπορική τα μέλη του Σωματείου που διετέλεσαν μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια ή στελέχη σε θέσεις ευθύνης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, της ΑΡΗΣ Εμπορική και της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ από το 2004 έως και σήμερα.

Το έργο της επιτροπής ξεκινά από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από το πέρας του οικονομικού-διαχειριστικού ελέγχου.

Η επιτροπή θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να καλεί εγγράφως και αποδεδειγμένα το κάθε μέλος σε ώρα και μέρα που θα ορίζει η ίδια. Η μη προσέλευση μέλους μετά από τρεις διαδοχικές προσκλήσεις αποτελεί αυτομάτως και λόγο διαγραφής του από το μητρώο μελών του Σωματείου.

Η διορισθείσα επιτροπή μπορεί να καλέσει κι άλλα μέλη κατά την κρίση της.

β) Δεν έγινε δεκτό το αίτημά παραίτησης του Αναστάσιου Δεσύπρη, τον απαλλάσσει όμως των καθηκόντων του μεταβιβάζοντάς τα στον Πρόεδρο του Σωματείου και για εύλογο χρονικό διάστημα (όχι επ’ αόριστον), προκειμένου να ασχοληθεί με το οικογενειακό του πρόβλημα και του εύχεται σύντομα να επανέλθει και να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: