Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μώραλης: «Θετική διάθεση»

Θετική στην αναδιάρθρωση είναι η Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με όσα δήλωσε αμέσως μετά το δ.σ. του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος, Γιάννης Μώραλης, αν και όπως επεσήμανε μοναδική ομάδα που εξέφρασε τις αντιρρήσεις της είναι ο Παναθηναϊκός.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής εξήγησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Σήμερα συζητήσαμε κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση, κάναμε μόνο κουβέντα και όχι ψηφοφορία και επιβεβαιώνω ότι είμαστε θετικοί. Πρέπει βέβαια να υπάρχουν συγκεκρικένες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε.

Εννοώ ότι εκκρεμούν συναντήσεις με τον ΟΠΑΠ και τη Nova που θα γίνουν κατά τα φαινόμενα την ερχόμενη Δευτέρα. Τότε θα έχουμε και περισσότερα να πούμε, θεωρώ ωστόσο ότι υπάρχει θετική διάθεση και από την πλευρά τους. Θα πρέπει επίσης να επκοινωνήσουμε και με τους εκπροσώπους της Football League. Από την πλευρά μας, υπήρξε ομόφωνη συμφωνία να υποβιβαστούν δύο και να ανέβουν τέσσερις ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία».

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο δεύτερο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Μιλήσαμε για τα οικονομικά των ομάδων, καθώς όπως γνωρίζετε υπάρχουν πολλά προβλήματα και οικονομικές υποχρεώσεις συλλόγων προς το κράτος αλλά και προς αθλητές.

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ελπίζω να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα όπως ξεκίνησε, με τη συμμετοχή δηλαδή 16 ομάδων. Πρέπει όμως σιγά σιγά, η Σούπερ Λίγκα να μπορεί να παρακολουθεί τα οικονομικά των μελών της. Δεν μπόρεί να αφήνει μια κατάσταση στον βρόντο. Θα πρέπει να έχει παρεμβατικό ρόλο με ελέγχους, είτε εβδομαδιαίους, είτε μηνιαίους, είτε σε διάστημα που θα συμφωνήσουμε.

Με αυτόν τον τρόπο και οι ομάδες θα προστατευθούν, αλλά και το προϊόν. Εκτός από τα παραπάνω, εκλέξαμε τους εκπροσώπους μας στην Ομοσπονδία που θα είναι οι κ.κ. Κομπότης, Βρύζας, Πουλινάκης και εγώ ως πρόεδρος του συνεταιρισμού». Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Βρύζας έλαβε 14 ψήφους, ο Κομπότης 13, ο Πουλινάκης 8, ενώ ο Στράτος Σωπήλης, εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, έλαβε 6 ψήφους και δεν εξελέγη.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στη διαφωνία που παρατηρήθηκε με τον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του πρώτου γύρου. «Ο Παναθηναϊκός διαφώνησε με το πρόγραμμα που βγάλαμε. Μάς είχε ζητήσει - έγκαιρα πάντως - να αγωνίζεται Δευτέρα μετά από κάθε αναμέτρηση που θα δίνει για το Europa League.

Ικανοποιήσαμε το αίτημά του κατά 2/6 υπό την έννοια ότι δύο αγώνες του από τους έξι που ακολουθούν των υποχρεώσεών του στην Ευρώπη, θα διεξαχθούν Δευτέρα. Δεν γινόταν να βάλουμε Δευτέρα όλους τους αγώνες, καθώς ούτε οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού συμφωνούσαν, ούτε η Nova»





πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: