Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στο νοσοκομείο ο «Ήρωας της Σεβίλλης»

Στο νοσοκομείο ο «Ήρωας της Σεβίλλης»
Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες εισήχθη σε νοσοκομείο ο Χέλμουτ Ντουκαντάμ. Ο «Ήρωας της Σεβίλλης», όπως έμεινε στην ιστορία μετά τα τέσσερα πέναλτι που έπιασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986, ένοιωσε ενοχλήσεις στην καρδιά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείου του Βουκουρεστίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στην Κοστάντσα, λόγω ενός θρόμβου στην κερκιδική αρτηρία. Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στη Ρουμανία, ο παλιός τερματοφύλακας της Στεάουα είναι πλέον καλά στην υγεία του, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του.

«Είμαι τώρα καλά. Ευτυχώς φτάσαμε έγκαιρα στο νοσοκομείο. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα το χειρουργείο και είμαι ακόμη λίγο ζαλισμένος. Βρισκόμουν με την τετράχρονη κόρη μου όταν ένοιωσα αδιαθεσία. Κάλεσα ο ίδιος το ασθενοφόρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου, αλλά και όλους εκείνους που μου συμπαραστάθηκαν με μηνύματα και κάρτες», είπε ο Ντουκαντάμ, ο οποίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα.

Ο Ντουκαντάμ είναι ένα από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στη Ρουμανία, καθώς έχει συνδέσει το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία του ποδοσφαίρου της χώρας και επιπλέον κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ με τα πέναλτι που έπιασε στον ιστορικό τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα στη Σεβίλλη.

Δυστυχώς για αυτόν, λίγους μήνες μόλις μετά την ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία διαγνώσθηκε μια σπάνια διαταραχή στο αίμα, κάτι που ουσιαστικά οδήγησε στον τερματισμό της καριέρας του. Έμεινε για τρία χρόνια μακριά από τα γήπεδα (ενώ είχαν φουντώσει οι φήμες που ήθελαν το καθεστώς Τσαουσέσκου να έχει βάλει το χέρι του φοβούμενο την αυξανόμενη δημοτικότητά του) και όταν επέστρεψε για ένα μικρό διάστημα, δεν μπόρεσε να επανέλθει ποτέ σε υψηλά επίπεδα.






πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: