Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το κατασκευαστικό «θαύμα» της Σίτι! (pics)

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες στο «Δρόμο της Τέχνης» για την κατασκευή αθλητικού κέντρου, το οποίο θα κοστίσει συνολικά 100 εκ. λίρες! Το νέο συγκρότημα που θα συσταθεί, θα καλύπτει μια έκταση 80 στρεμμάτων και θα εκτίνεται στο δρόμο από το «Έτιχαντ» προς το ανατολικό Μάντσεστερ. Το προπονητήριο θα είναι ίσως το πιο υπερσύγχρονο του κόσμου και τα αποκαλυπτήριά του αναμένονται λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2014-2015.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν 17 γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο 7.000 θέσεων για τα παιχνίδια της δεύτερης ομάδας και μια ολοκληρωμένη ακαδημία με εκπαιδευτικές αίθουσες και κτίρια διαμονής στην οποία θα εμπεριέχεται ένα εξατάξιο κολλέγιο και ένα κέντρο αναψυχής.

Το συγκρότημα θα έχει άμεση πρόσβαση με το γήπεδο της ομάδας μέσω μιας μεγάλης γέφυρας, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας να το επισκέπτονται με τα πόδια. Ο πρεσβευτής της Μάντσεστερ Σίτι και παλιά δόξα της Άρσεναλ, Πατρίκ Βιεϊρά δήλωσε για το συγκεκριμένο εγχείρημα: «Άνθρωποι του συλλόγου ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο και προσπάθησαν να αφομοιώσουν τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις που είδαν και να τις φέρουν εδώ».

Αυτή τη στιγμή η πρώτη ομάδα προπονείται στο Κάρινγκτον του δυτικού Μάντσεστερ, ενώ οι υπόλοιπες στο κέντρο της πόλης, στο Πλατ Λέιν. Όσο για τα γραφεία των διοικούντων, αυτά στεγάζονται στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ», οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι τα τμήματα του συλλόγου είναι διχοτομημένα. Οι «σίτιζενς» θέλουν να επενδύσουν πάνω στις ακαδημίες της ομάδας και αυτό γίνεται φανερό από την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν τα 12 από τα 17 γήπεδα για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών που ηλικιακά περικλείονται από την κατηγορία των 8-21 ετών.

Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν μολυσμένη και παραγκωνισμένη, όμως τους τελευταίους 12 μήνες έχει καθαριστεί από τους υπευθύνους της τοπικής κοινότητας, ενώ έχουν φυτευτεί και 2.000 δενδρύλλια. Από τα 80 στρέμματα, τα 6 θα διατεθούν για τις ανάγκες αναψυχής της τοπικής κοινωνίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σίτι, Φεράν Σοριάνο τόνισε από την πλευρά του: «Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική μέρα για το μέλλον της Μάντσεστερ Σίτι. Η ανάπτυξη των νεαρών παικτών και των χώρων υποδομής είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας που θα δημιουργήσει μια ομάδα βιώσιμη από νικητές»

πηγή: metrosport.gr
Φωτογραφικό Υλικό




Δεν υπάρχουν σχόλια: