Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η αλήθεια για τα Σπάτα!!

Η πραγματική προσέγγιση στην υπόθεση του προπονητικού κέντρου από τον Κιθ Χάρις. Ποια είναι τα αιτήματά του για την παραμονή της ΑΕΚ εκεί. Γράφει ο Β. Αρναούτογλου.
Η αλήθεια για τα Σπάτα
Ο Χάρις έχει κάνει την εισήγησή του, ο Νοτιάς κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, προφανώς σκεπτόμενος τι ακριβώς πρέπει να πράξει με το θέμα του αθλητικού κέντρου στα Σπάτα. Δεν έχει απαντήσει στις κλήσεις των τελευταίων ημερών από την πλευρά του «Mr. Fix it» ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έχει αποστείλει στον χιώτη εφοπλιστή τη δική του προσέγγιση στο θέμα των προπονητικών εγκαταστάσεων στα Μεσόγεια.
Είναι αλήθεια ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, όσα αυτές περιλαμβάνουν αλλά και οι δυνατότητες βελτίωσης και εξέλιξής τους δεν έχουν ικανοποιήσει επαρκώς τον Χάρις. Το προπονητικό κέντρο των Σπάτων δεν είναι σε θέση να στεγάσει τις ακαδημίες, έχει προβληματικά γήπεδα ενώ το μισό οικόπεδο είναι επί της παρούσης «μπλοκαρισμένο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, άρα δεν δίνει τη δυνατότητα οικοδόμησης κτιρίων που θα μπορούσαν να κρατήσουν εντός των τειχών όλα τα τμήματα των κιτρινόμαυρων υποδομών.
Το μεγάλο αγκάθι!
Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στην εταιρεία συμφερόντων του Νοτιά «ΜΕΣΟΓΑΙΑ Α.Ε.» στην οποία και ανήκει το έργο. Το ετήσιο ενοίκιο των 612.000 ευρώ θεωρήθηκε υπέρογκο και ασύμφορο από τον Χάρις από τη στιγμή μάλιστα που μετά το πέρας της 12 ετούς σύμβασης, το συγκεκριμένο ΔΕΝ θα έχει περάσει στην ιδιοκτησία της κιτρινόμαυρης εταιρείας!
Επίσης ο άγγλος «dealer» θεωρεί ότι το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που θα οφείλεται ήδη στον Νοτιά όταν η ΑΕΚ θα έχει συμπληρώσει δύο χρόνια χρήσης των εγκαταστάσεων, θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια των νέων ιδιοκτητών (εάν κι εφόσον ασφαλώς ολοκληρωθεί το πολυθρύλητο deal) να φέρουν την ΠΑΕ σε μία «καθαρή» θέση ως το ερχόμενο καλοκαίρι. Γι αυτό έχει αντιπροτείνει:
1. Την υπογραφή νέας σύμβασης η οποία θα δεσμεύει την ΑΕΚ μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια, ώστε αν ως τότε δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του οικοπέδου, να εξετάσει η ΠΑΕ την οικοδόμηση νέου προπονητικού κέντρου.
2. Τη μείωση του ετήσιου ενοικίου σε 250.000 ευρώ
3. Το «σβήσιμο» του υπάρχοντος χρέους ως ένδειξη καλής θέλησης από την πλευρά του Νοτιά ότι επιθυμεί να προχωρήσει το deal.
4. Την αγορά του έργου μετά από 10 χρόνια χρήσης με ποσό το οποίο θα δεν θα ξεπερνά το σύνολο του ενοικίου που θα έχει δώσει ως τότε η εταιρεία, εφόσον ασφαλώς η ΑΕΚ θα στεγάζεται ως τότε εκεί.
Ασύμφορο και άβολο!
Το πόρισμα του Χάρις είναι το αυτονόητο: η ΑΕΚ δεσμεύεται να πληρώνει ένα τεράστιο ποσό (ασχέτως αν ως σήμερα δεν έχει δώσει ούτε ευρώ στον Νοτιά) για τη χρήση ενός προπονητικού κέντρου το οποίο στην παρούσα φάση δεν παρέχει τη δυνατότητα βελτιωτικών εργασιών ενώ απαιτεί σημαντικό ποσό συντήρησης προκειμένου να διατηρείται σε κατάσταση ιδανική για την ομάδα.
Γι αυτό και η ο «Mr. Fix it» θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή της ομάδας στα Σπάτα για τα επόμενα δύο χρόνια (με σαφώς πιο ευνοϊκούς όρους) διάστημα στο οποίο υπολογίζει ότι θα έχει οδηγήσει την εταιρεία στο πολυπόθητο «break even». Και τότε, όταν πλέον θα έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα του οικοπέδου και αν αυτό επιτρέπει επιπλέον χρήσεις, θα αποφασίσει αν η ΑΕΚ θα πρέπει να την ψάξει για αλλού…
Αν βέβαια ο Νοτιάς φανεί αδιάλλακτος απέναντι σε όλα όσα του προτείνονται, τότε δεν αποκλείεται το «project νέο προπονητικό κέντρο» να τεθεί σε εφαρμογή πριν και από αυτό του γηπέδου.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: