Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μαλεζάς κέρδισε το πρώτο στοίχημα!!

Την ώρα που ο Μπονγκανί Κουμαλό έχει ήδη γίνει στόχος σκληρής κριτικής για τις αμυντικές του επιδόσεις στον ΠΑΟΚ έχοντας φυσικά δώσει και... αφορμή με τις πολύ κακές εμφανίσεις του, ο Στέλιος Μαλεζάς κατάφερε άμεσα να δείξει μέρος της αξίας του με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσλεντορφ. Οι συγκρίσεις προκύπτουν αυτόματα...

Η μεταγραφή του διεθνή αμυντικού έγινε μετά από εισήγηση του προπονητή του νεοφώτιστου συλλόγου στην Μπουντεσλίγκα, Νόρμπερτ Μέγιερ που θεωρούσε πως έπρεπε πρώτα να δημιουργήσει μία πολύ αξιόπιστη αμυντική γραμμή. Ο Μαλεζάς κέντρισε το ενδιαφέρον του και μετά από δικές του προσπάθειες και ταξίδι στην Ελλάδα τελικά τα κατάφερε. Οι πρώτες μέρες δεν ήταν εύκολες και το αυτογκόλ του Μαλεζά σ? ένα φιλικό προετοιμασίας έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους για... ειρωνείες. Ο ίδιος δεν έκρυψε πως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής αλλά φρόντισε να δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις. Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του φάνηκαν στις επίσημες εμφανίσεις του.

Το... πρώτο ρεκόρ

Μπορεί να έχουν γίνει μόνο δύο παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα αλλά η πρώτη εικόνα της Φορτούνα ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική έχοντας μία νίκη και μία ισοπαλία ενώ δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ. Και είναι η μόνη ομάδα που το έχει καταφέρει σ? ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γεγονός που δείχνει πως γίνεται καλή δουλειά στην άμυνα. «Ο Έλληνας παίζει με μεγάλη ηρεμία και είναι πολύ δυνατός στα τάκλιν. Τα καταφέρνει μια χαρά. Οι προσπάθειες να τον αποκτήσουμε αποδίδουν καρπούς και ευτυχώς καθώς χρειάστηκε να βρεθώ με 41 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη για να τον φέρουμε στην ομάδα» είναι το σχόλιο του Νόρμπερτ Μέγιερ για τις εμφανίσεις του Στέλιου Μαλεζά.
Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου έχει συνθέσει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Γιανς Λανγκελέκε και φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα χάσει τη θέση του από τη βασική ενδεκάδα αν και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν...

11ος αμυντικός στην αξιολογήση της Bild

Bild και Kicker είναι τα δύο κορυφαία αθλητικά ΜΜΕ στη Γερμανία και υπάρχει σεβαστή παράδοση με τις αξιολογήσεις των παικτών όλων των ομάδων που γίνονται σε κάθε παιχνίδι. Βάσει αυτών, λοιπόν, ο Στέλιος Μαλεζάς δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Για την Bild η βαθμολογία του για τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι 3 (στη Γερμανία όσο μικρότερος ο βαθμός τόσο καλύτερη η απόδοση) και υπολείπεται στη Φορτούνα μόνο του Ντάνι Σαχίν που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του και του Αυστραλού αμυντικού Ρόμπι Κρούζε. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως τη δεδομένη στιγμή ισοβαθμεί στην 11η θέση των καλύτερων αμυντικών του πρωταθλήματος με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που έχει σκοράρει και ένα γκολ, να βρίσκεται στην κορυφή. Μεταξύ όλων τρων παικτών ο Στέλιος Μαλεζάς βρίσκεται στην πολύ τιμητική 40η θέση.

Το Kicker είναι πιο αυστηρό μαζί του αλλά και πάλι οι επιδόσεις του κρίνονται πολύ καλές. Η βαθμολογία του είναι 3.25 και βάσει αυτής βρίσκεται στην 22η θέση μεταξύ των αμυντικών.

Γνωρίζοντας τον Μαλεζά

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Φρτούνα Ντίσελντορφ ο Στέλιος Μαλεζάς ενημερώνει τον κόσμο της γερμανικής ομάδας και για τα χόμπι του. Ένα εξ αυτών και συνηθισμένο μεταξύ των παικτών είναι το play station ενώ δεν κρύβει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ όπως και για τον Νότη Σφακιανάκη.
Ύμνοι και από τον κόσμο

Πρέπει να σημειώσουμε πως στις οπαδικές ιστοσελίδες της Φορτούνα έχουν γίνει ήδη πολύ εγκωμιαστικές αναφορές για τον Μαλεζά. Οι Γερμανοί θεωρούν πως απέκτησαν έναν πολύ καλό αμυντικό σε χαμηλή τιμή που διακρίνεται για την ηρεμία στο παιχνίδι του.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ
Κατηγορία Σύνολο Μ.Ο
Παιχνίδια 2
Επαφές με την μπάλα 100
Σωστές πάσες 61 30.5
Λανθασμένες πάσες 14 7
Κερδισμένες μονομαχίες 63.64% (7)
Χαμένες μονομαχίες 36.36% (4)
Φάουλ που έκανε 0
Φάουλ που κέρδισε 1



πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: