Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Κεφάλαιο που δεν χάνεται ο Σνάιντερ»

Στην κούραση απέδωσε τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις της Ίντερ ο Μάσιμο Μοράτι, μιλώντας από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για την παρουσίαση του «Inter Campus». Ο πρόεδρος των «νερατζούρι» καθησύχασε τους φιλάθλους της ομάδας του σχετικά με την υπόθεση Σνάιντερ και τόνισε πως η Ίντερ δεν έχει ανάγκη από ενίσχυση στην περίοδο των μεταγραφών του Ιανουαρίου.

Κατάφερε να σπάσει το εκπληκτικό σερί της Γιουβέντους, επικρατώντας στο Τορίνο με 3-1. Από την ημέρα εκείνη, όμως, η Ίντερ δεν έχει κάνει άλλη νίκη στο πρωτάθλημα, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη με την Κάλιαρι και γνώρισε δύο ήττες, από την Αταλάντα και την Πάρμα. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που έκαναν λόγο για «κατάρα» που χτύπησε την ομάδα μετά τη μεγάλη νίκη επί της «Γιούβε».

Από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για την παρουσίαση του «Inter Campus», ο Μάσιμο Μοράτι προσπάθησε να δώσει μια πιο λογική εξήγηση για αυτή την περίοδο κρίσης της ομάδας του. «Νομίζω πως είμαστε κάπως κουρασμένοι και το πληρώνουμε ακριβά. Καμία κατάρα, ούτε ατυχία. Η κούραση, σε συνδυασμό με τον εφησυχασμό που ακολούθησε τη νίκη επί της Γιουβέντους, είναι οι λόγοι της κακής περιόδου. Αλλά θα περάσει σύντομα», σχολίασε ο Μοράτι.

Θεωρείτε πως υπήρξε εφησυχασμός; «Η στιγμή στην οποία νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά, είσαι ήρεμος και ικανοποιημένος, είναι η πιο επικίνδυνη για να πάθεις τη ζημιά. Αυτό ακριβώς πάθαμε εμείς μετά τη νίκη μας στο Τορίνο», εξήγησε ο πρόεδρος.

Η κατάσταση με τον Σνάιντερ δεν σας προβληματίζει; «Θα σας εξηγήσω το σκεπτικό μου. Ο προπονητής αποφάσισε πως ο Σνάιντερ δεν είναι έτοιμος, για αυτό δεν παίζει. Θα ήταν παράλογο να πληρώναμε έναν ποδοσφαιριστή και να τον αφήναμε εκτός μόνο και μόνο επειδή υπάρχει μια συζήτηση με τη διοίκηση, η οποία αφορά το συμβόλαιό του. Όσο για αυτό το θέμα, το συμβόλαιο του παίκτη είναι σε ισχύ. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βελτιωθεί. Εκεί βρισκόμαστε, στην προσπάθεια να βελτιώσουμε κάποιους από τους όρους του συμβολαίου του Ολλανδού. Να είναι σίγουροι οι οπαδοί μας πως δεν πρόκειται να χάσουμε έτσι εύκολα ένα κεφάλαιο της ομάδας μας», τόνισε ο Μοράτι.

Δεν θα χάσετε τον Σνάιντερ, όπως λέτε. Θα αγοράσετε κάποιους άλλους, όμως, τον Ιανουάριο; «Δεν νομίζω πως έχουμε ανάγκη να αποκτήσουμε κάποιους παίκτες. Έχουμε ένα δυνατό ρόστερ και έναν ικανό προπονητή. Η ομάδα είναι πλήρης», απάντησε ο πρόεδρος της Ίντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: