To gazzetta σας μεταφέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από την διαμαρτυρία των Τούρκων οπαδών έξω από τα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας!
Το είχαν προαναγγείλει και το έκαναν πράξη. Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι, στην πλειονότητά τους οπαδοί της Τραμπζοσπόρ, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου έξω από τα γραφεία της UEFA στη Νιόν για να διαδηλώσουν υπέρ της πάταξης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και να ζητήσουν, για πολλοστή φορά, από την διοίκηση της UEFA να επέμβει και να επιβάλλει, έστω καθυστερημένα, ποινές για όσα έγιναν στο τουρκικό πρωτάθλημα της περιόδου 2010 - '11.
Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρόνια της προεδρίας του Μισέλ Πλατινί διαδήλωση έξω από τα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Και, όλως τυχαίως, αυτή η ειρηνική διαδήλωση περίπου 100 ανθρώπων "πνίγηκε" από τα διεθνή media. Το Gazzetta εξασφάλισε και παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικές φωτογραφίες, τις οποίες φυσικά δεν θα δείτε να κάνουν τον γύρο του κόσμου παρ' όλο που το Σάββατο βρέθηκαν δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και ένα τηλεοπτικό συνεργείο.
Η διάρκεια της διαδήλωσης δεν ξεπέρασε τη μια ώρα. Η αστυνομική παρουσία ήταν πολύ διακριτική, αφού ήταν εξαρχής κατανοητό ότι οι διαδηλωτές προσήλθαν με απολύτως "ειρηνικές" προθέσεις. Τέσσερις άνδρες της ελβετικής αστυνομίας, μαζί με τους άνδρες ασφαλείας της UEFA παρατηρούσαν διακριτικά τη συμπεριφορά των συγκεντρωμένων, δίχως παρέμβαση.
Οι Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Μισέλ Πλατινί και τον Τζιάνι Ιφαντίνο. Προς αυτούς απευθύνονταν τα μηνύματα σε πανό και πλακάτ.
Οι Τούρκοι σκοπεύουν να συνεχίσουν την συντονισμένη δράση τους, η οποία πάντως έχει ήδη γίνει αντικείμενο (έως και) πολιτικής εκμετάλλευσης στη χώρα τους. Με αυτό που έκαναν το Σάββατο έγραψαν ήδη ιστορία. Κι ενδεχομένως να ενέπνευσαν τους επόμενους διαδηλωτές έξω από τα γραφεία του Μισέλ Πλατινί.



πηγή: gazzetta.gr