Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σκαρτάδος: «Έχω άποψη και αυτό ενοχλεί κάποιους»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκαρτάδος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου κλήθηκε να σχολιάσει την αγαπημένη του ομάδα, τους μεταγραφικούς στόχους του «δικεφάλου» αλλά και τους λόγους που δεν του έχει δοθεί κάποιο πόστο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την τελευταία φορά που πήγε στην Τούμπα:
«Τελευταία φορά που πήγα ήταν στο ματς με τον Άρη. Έχω μια εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ. Για το αν θα έπρεπε να είμαι στα κοινά του ΠΑΟΚ είναι θέμα άλλων ανθρώπων. Εγώ έκανα τις προσπαθείς μου μιλούσα με Ζαγοράκη και μετέπειτα με Βρύζα. Ότι είχα να κάνω το έκανα και τώρα περιμένω τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να εργαστώ για τον ΠΑΟΚ.

Για τον ΠΑΟΚ φέτος:
«Φέτος είναι ευκαιρία του ΠΑΟΚ, όχι να διεκδικήσει την πρώτη θέση, αλλά να βγει δεύτερος με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο ώστε να μπει στα πλέι οφ με μεγάλο αβαντάζ. Έτσι στην τελική βαθμολογία να βγει δεύτερος, να παει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να δούμε στην Τούμπα αγώνες μεγάλους βεληνεκούς. Έχει τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ. Αν παει στα πλέι οφ με 3 βαθμούς και ο αντίπαλος είναι κοντά, μπορεί να έχει προβλήματα. Ενώ αν έχει διαφορά θα έχει αβαντάζ.»

Για το τι του αρέσει στον ΠΑΟΚ:
«Είναι μια στρωτή ομάδα θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Δώνης εμπιστεύεται νέους και αυτό είναι καλό. Νομίζω ότι βλέπουμε έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ απ?οτι είχαμε δει τα τελευταία χρόνια. Έχει καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε για να φέρει ο Σαββίδης κάποιους παίκτες και να παει ακόμα καλύτερα.»

Για το ρεκόρ που έχει στον ΠΑΟΚ με 84 γκολ και τον Σαλπιγγίδη που τον πλησιάζει έχοντας 67:
«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ένας επιθετικός έχει περισσότερες πιθανότητες να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Φαίνεται ο Δημήτρης πως θα σπάσει αυτό το ρεκόρ και θα φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Το γκολ είναι έμφυτο σε κάποιους ποδοσφαιριστές, εγώ είχα αυτό το ταλέντο. Έβγαινα κρυφά και δεν πιστεύανε σαν αμυντικός που ήμουν πως θα βγαίνω τόσο ψηλά και αυτό ήταν το μυστικό μου.»

Γιατί αποστασιοποιήθηκε:
«Δεν αποστασιοποιήθηκα, δουλεύω σαν προπονητής εκτός Θεσσαλονίκης. Έχω ψάξει πολλές φορές εδώ στη Θεσσαλονίκη να βρω ομάδα ώστε να μείνω εδώ αλλά δεν βρήκα κάτι. Πάντα είμαι στη διάθεση του ΠΑΟΚ, είναι η μεγάλη μου αγάπη. Δεν είναι στο χέρι μου να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε κάποιο διοικητικό πόστο ή στις μικρές ομάδες. Δεν κρύβω ότι τα τελευταία χρόνια ζήτησα πολλές φορές να προπονήσω κάποιο παιδικό τμήμα του ΠΑΟΚ και μου έχουν αρνηθεί. Επειδή ο Γιώργος Σκαρτάδος έχει άποψη, σε κάποιους δεν αρέσει αυτό.»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Σκαρτάδος κλήθηκε να σχολιάσει τη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά για κάθε παίκτη:

Για τον Χολέμπας:
Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να γίνει ανταγωνιστικός πρέπει να κάνει τέτοιες κινήσεις. Είναι μια καλή κίνηση και σε περίπτωση που φύγει ο Σταφυλίδης μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ.

Για τον Φυτανίδη:
«Είναι έμπειρος στόπερ παίζει χρόνια στην Α? Εθνική και θα είναι μια καλή λύση μιας και ο ΠΑΟΚ έχει μόνο Κατσικά και Κουμάλο σε αυτή τη θέση.»

Για τον Βασιλακάκη:
«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τέτοιους παίκτες και θα ήτανε κρίμα να μην τους αξιοποιήσει και να ξοδέψει χρήματα για τέτοιους ποδοσφαιριστές. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πολύ βαριά.»

Για τον Ολαϊτάν:
«Είναι ένας πάρα πολύ εξελίξιμος παίκτης. Ο μάνατζερ που τον έφερε είναι φίλος μου. Πρόκειται για ένα πολύ καλό παίκτη και θα χτυπήσει «φλέβα» ο ΠΑΟΚ άμα τον πάρει.»

Για τον Τζαβέλλα:
«Το 2002 ήμουν προπονητής στην Τερψιθέα και είχα παίκτη τον Τζαβέλλα ο οποίος ήταν τότε 16 χρονών. Τον πρότεινα στον ΠΑΟΚ το 2003, ήρθε, δοκιμάστηκε και η απάντησή τους ήταν πως ήταν μικρός σε ηλικία και δεν αποκτήθηκε.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: