Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Φύγετε κύριε Μουρίνιο!»

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος γράφει για τους οπαδούς της Ρεάλ που ξέχασαν τα ρεκόρ, τους τίτλους, φώναξαν ξανά στον Μουρίνιο να φύγει και την χαρά που έδωσαν στους αντιπάλους τους...
Ρεκόρ βαθμών. «Φύγετε κύριε Μουρίνιο!» Ρεκόρ γκολ. «Φύγετε κύριε Μουρίνιο!» Τέλος στο σερί κατακτήσεων αυτής της τρομερής Μπαρτσελόνα. «Φύγετε κύριε Μουρίνιο!» Πραγματικά είχε δίκιο, όποιος και αν ήταν αυτός που είπε κάπου, κάποτε ότι «η μνήμη στο ποδόσφαιρο είναι πιο κοντή και από μία μίνι φούστα». «Φύγετε κύριε Μουρίνιο!» φώναζαν στην κεντρική κερκίδα οι οπαδοί της Ρεάλ σε ένα ματς (σ.σ.: 3-0 στο Κύπελλο την Αλκογιάνο) που προοριζόταν για φιέστα πιτισιρικάδων, ενώ την ίδια στιγμή οι «Ultras Sur» πίσω από την εστία τον αποθέωναν.

Τα έχει ζήσει ξανά στο παρελθόν το «Μπενραμπέου». Εσωτερική διαμάχη. Από τον Ντελ Μπόσκε μέχρι τον Καπέλο με τα Τσάμπιονς Λιγκ και τα πρωταθλήματα που όμως κανείς τους δεν ήταν αρκετά καλός για να μείνει. Ούτε καν τώρα ο Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος έχει μείνει στο -11 από τη Μπαρτσελόνα και όλα πρέπει να γίνουν στάχτη και μπούρμπερη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που τον κράζουν και εκείνος υπομένει στωικά. Οι Μαδριλένοι στην πλειοψηφία τους φαίνεται πως ξέχασαν ήδη τα όσα τους προσέφερε μόλις πέρσι. Τις χαρές, τις συγκινήσεις και την προσδοκία για την 10η μεγάλη κούπα, για την οποία φέτος είναι διατεθειμένος να τα χάσει όλα εντός συνόρων προκειμένου να την κατακτήσει.

Και ο προπονητής λοιπόν δεν περνάει καλά στη Μαδρίτη. Οπως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Οσα γκολ και να βάζει, οι φίλοι της Ρεάλ θα τον έχουν μία κρύο, μία ζέστη. Το δήλωσε έμμεσα άλλωστε ο ίδιος ο κόουτς την αμέσως επόμενη μέρα του αγώνα με την Αλκογιάνο, προφανώς νοσταλγώντας τα μέρη όπου τον γούσταραν άπαντες: «Καμία ομάδα δεν μου έχει προσφέρει τόση ευτυχία όση η Ιντερ!» Θα τους ακούσει λοιπόν ο Μουρίνιο. Οπως τον πρόσταξαν θα κάνει. Το πιστεύουν και οι ίδιοι οι οπαδοί. Σε σχετικό εν εξελίξει γκάλοπ (http://www.marca.com/debate/2012/11/2918/prevotaciones2918.html) το 43,5 των 13.000 που ψήφισαν, πιστεύει πως θα επιστρέψει στην Πρέμιερλιγκ και μόνο το 29,8% πως θα παραμείνει στη Βασίλισσα, ενώ υπάρχει και ένα 14,2% που υποστηρίζει ότι δεν θα βγάλει καν την χρονιά. Το φοβερό όμως είναι πως μόνο το 1,2% έχει την πεποίθηση ότι ο Ζοσέ θα έχει μία εκπληκτική σεζόν.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι απαιτητικοί που σε βαθμό αλλοφροσύνης φώναξαν το «Φύγετε κύριε Μουρίνιο!» είναι μία σημαντική παράμετρο. Πως όταν θα φύγει δεν θα είναι οι ίδιοι που θα πανηγυρίζουν πιο πολύ. Θα είναι όλοι οι αντίπαλοι της Ρεάλ και κυρίως οι της Μπαρτσελόνα που θα στήσουν γλέντι. Ο Μουρίνιο είναι ο μόνος που τους σταμάτησε, ο μόνος που φοβούνται για το εγγύς ή απώτερο μέλλον. Και τότε όσοι φώναξαν θα απομείνουν διχασμένοι να αναρωτιούνται γιατί ασχολούνται τόσο πολύ για το τι κάνει ο μεγάλος αντίπαλος τους και όχι το αντίστροφο. Οπως είπε και ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος Αρλαν Κόμπεν: «Οι αναμνήσεις μάλλον κάνουν κακό και δεν εκτιμώνται. Ιδίως οι όμορφες!»



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: