Ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του ψάχνει ο Λούσιο τον Ιανουάριο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός παρότι μετακόμισε μόλις το καλοκαίρι στο Τορίνο δεν υπολογίζεται από τον Αντόνιο Κόντε.
Σε αναζήτηση ομάδας ενόψει Ιανουαρίου βρίσκεται ο Λούσιο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετακόμισε στην Γιουβέντους το καλοκαίρι όταν κι έλυσε το συμβόλαιό του με την Ίντερ. Ο 34χρονος αμυντικός όμως, έχει μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι θα προσπαθήσει να βρει ομάδα που θα αγωνίζεται.

«Δεν είμαι χαρούμενος στην Γιουβέντους γιατί δεν αγωνίζομαι. Ήταν δύσκολοι μήνες εξαιτίας του τραυματισμού μου αλλά και του γεγονότος ότι ο προπονητής δεν με υπολογίζει. Ελπίζω να αποχωρήσω και να βρω έναν σύλλογο που μπορώ να αγωνίζομαι», ανέφερε ο Λούσιο στην Sport Bild.

Στη συνέχεια ο πρώην αρχηγός της «σελεσάο» αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν την Βόλφσμπουργκ να έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. «Η Βόλφσμπουργκ θα ήταν μία εξαιρετική περίπτωση. Πέρασα οκτώ υπέροχα χρόνια στην Γερμανία με τις Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου».