Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αρβανίτης για όλους και για όλα!!

Συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους παρέθεσε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης. Ο πρόεδρος των «κιτρίνων» μίλησε για τα οικονομικά της ΚΑΕ, τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας. Ανέφερε τις δυσκολίες που υπάρχουν ενώ ζήτησε από τον κόσμο του Άρη τη στήριξη και τη βοήθεια που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα για να εκπληρώσει τους στόχους της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Αρβανίτη:

"Απευθύνομαι σε σένα λαέ του ΑΡΗ. σε εσένα μόνο απολογούμαι. Να συνεχίσω το τιτάνιο έργο που έχουμε αναλάβει. Στους έξι μήνες που είμαστε διορισμένοι έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε αφιερώσει άπειρες ώρες εργασίας στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ειδικά εγώ, το βλέπετε όλοι. Μαζεύαμε ευρώ-ευρώ. Εκκρεμούσε η ανοιχτή εγγυητική επιστολή της προηγούμενης διοίκησης και οι τράπεζες δεν μπορούσαν να εγγυηθούν. Δεσμεύσαμε στην τράπεζα 160.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν. Όλα αυτά τελείωσαν και η ομάδα πήρε το πιστοποιητικό.

Άρχισε η δημιουργία της νέας ομάδας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις γνωστές δυσκολίες, ειδικά στον ΑΡΗ λόγω της αναξιοπιστίας. οι επενδυτές δύσκολα θα έρχονταν που έχει απλήρωτους παίκτες 3-4 χρόνια. Αυτά είναι γνωστά στην πιάτσα.
Με πολύ μεγάλο αγώνα δημιουργήθηκε μια ομάδα με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Με τους νεαρούς και τους έμπειρους. Προς το τέλος του Αυγούστου ήρθαν και οι τρεις Αμερικανοί απευθείας από τα Κολλέγια. δεν αγωνίστηκαν, αλλά αντικαταστάθηκαν. Αυτό που είναι βασικό και νιώθω υποχρέωση είναι να ενημερώσω τον κόσμο πως διαχειριστήκαμε το κάθε ευρώ που
Εισπράξαμε 701.185 ευρώ. Πληρώσαμε 669.618 ευρώ. Στο ταμείο μας είναι 1.567 ευρώ.

Τα έσοδα μας ήταν:
ΟΠΑΠ 222.000 ευρώ
75.000 CYTA
184.000 τηλεοπτικά δικαιώματα
115.000 διαρκείας της σεζόν
8.000 ΣΑΡΙΣΑ
Περίπου 50.000 από το GOLDEN CLUB, μαζί με τα διαρκείας που αγόρασαν.
36.880 ευρώ οι ταμειακές διευκολύνσεις
31.5000 ευρώ οι εισπράξεις

Τα εξοδα μας:
199.000 ευρώ στο δημόσιο.
215.000 ευρώ σε μισθοδοσίες απο τη σεζόν 2009-2010 και έπειτα.
Επιστρέψαμε στον ΑΣ ένα ποσό 10.000 ευρώ
55.000 σε αμοιβές και έξοδα τρίτων.
29.000 ευρώ σε παροχές τρίτων (δικηγόροι, γιατροί, προμήθειες)
6.000 ευρώ σε φόρους και τέλη
81.000 ευρώ διάφορα έξοδα (ταξίδια, διαμονή, λειτουργία γραφείων)
10.000 τραπεζικά έξοδα
33.000 ευρώ προμηθευτές
επιστροφή ταμειακών διευκολύνσεων 22.000 ευρώ".

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι:

"Αυτό που θέλαμε είναι να παίζουν οι νεαροί μας. Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορούμε να την πληρώνουμε. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτό που γινόταν τόσα χρόνια στον ΑΡΗ. Βλέπω και διαβάζω τους Αρειανούς, οι οποίοι θέλουν η ομάδα να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Και εγώ πάντα πρωταθλητής ήθελα να είμαι. Αναφέρομαι στην τελευταία τριετία, δεν μπορούσαμε να φέρουμε 27 ξένους και 11 Έλληνες. Σύνολο 43 παίκτες. Καμία ομάδα δεν κράτησε κορμό. Κανένας μικρός δεν έγινε βασικός. Κανένας μικρός δεν μπήκε σε πρόγραμμα ανάπτυξης στο άθλημα. Στους 37 παίκτες οφείλονται χρήματα. Αυτό δε θα το κάνουμε, όσο και αν ο κόσμος επιμένει. Αυτό που εγώ θεωρώ καλό, σωστό και υγιές για τον ΑΡΗ είναι αυτό που κάνουμε εμείς. Να πορευτούμε με ελληνικό κορμό, με έμπειρους και ταλαντούχους Έλληνες. Με δύο χρόνια ορίζοντα στο ρόστερ και με σωστή χημεία. Χρειάζεται και πολλή δουλειά.
Με το νέο προπονητή έχουμε 15 αθλητές και 8 άτομα στο προσωπικό.
Πρέπει να σταθεροποιηθεί ο φετινός στόχος, να ηρεμήσει η ομάδα. Να ηρεμήσουν οι φιλότιμοι παίκτες μας. Για να μπορέσει και η διοίκηση να ασχοληθεί με τα οικονομικά περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι η δουλειά που κάνουν θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε όμως τη στήριξη του κόσμου.

Είναι μονόδρομος για εμένα αυτή η τακτική. Τόσα χρόνια οι Αρειανοί έχουν δει το άλλο πρόσωπο. Εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι η λύση. Η οργάνωση και η παραγωγή. Έχουμε το όνομα, έχουμε την ομάδα, θέλουμε και τη στήριξη του κόσμου. Να γίνουμε σαν την Άρσεναλ του ποδοσφαίρου, σε υψηλό επίπεδο. Θέλει υπομονή, θέλει χρόνο και στήριξη. Πάνω απ` όλα, θέλει αγάπη. Εννοείται ότι μέσα σ` όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το στοιχείο της ανιδιοτέλειας. Ζητώ από τους δημοσιογράφους να περάσει επικοινωνιακά στον κόσμο. Να καταλάβουν όλοι τι θέλουμε να κάνουμε. Τα γραφεία είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο. Ο καθένας μπορεί να μιλήσει με τον προπονητή για οποιοδήποτε θέμα.

Κλείνοντας, αδέρφια Αρειανοί εγώ αυτά μπορώ να υποσχεθώ. Παρά τα προβλήματα μας, να βρούμε χρόνο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ομάδας. Με ειλικρίνεια και μόχθο, για να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να βλέπουμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξα".

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε το καλοκαίρι με τη ΦΙΜΠΑ και την απαγόρευση μεταγραφών ξένων παικτών:

"Στην αρχή του καλοκαιριού είχαμε να διαλέξουμε δύο δρόμους. Διοίκηση και προπονητής μαζί. Το μπάτζετ ήταν συγκεκριμένο, περίπου 330.000 ευρώ. Τους ξένους που θέλαμε να πάρουμε, που ήταν καλοί παίκτες, στις θέσεις 1, 3 και 5 μας του πρότειναν 320.000 δολάρια και εμείς είχαμε 330.000 ευρώ μπάτζετ. Όλο μας το μπάτζετ δηλαδή έπρεπε να είναι οι ξένοι. Ρωτήσαμε την ελληνική ομοσπονδία, λέγοντας ότι έχουμε τόσα χρέη και δεν μπορώ να πληρώσω τους ξένους. Προτάθηκε η λύση από μέρους μας να ζητήσουμε εξάμηνη αναστολή της ποινής για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Η ΦΙΜΠΑ δε μας απάντησε ποτέ. Στείλαμε πολλά email, μιλήσαμε πολλές φορές με ανθρώπους της. Δεν το δέχτηκαν. Καλό θα είναι να ξέρει ο κόσμος ότι η ΦΙΜΠΑ ζει απ` αυτό. Όταν πηγαίνει κάποιος στο δικαστήριο της πληρώνει 6.000 ευρώ η κάθε πλευρά. Προχωρήσαμε στο θέμα των παικτών από τα κολλέγια, θεωρώντας ότι μια παράγραφος των κανονισμών της ΦΙΜΠΑ ανέφερε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταγραφή. Αυτοί θα ήταν νέα συμβόλαια, όχι μεταγραφές και έτσι θεωρούσαμε μαζί με την ομοσπονδία ότι θα μπορούσε να περάσει. Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας έκανε μεγάλες προσπάθειες. Εξήγησε στη ΦΙΜΠΑ τι σημαίνει ΑΡΗΣ και τι έχει προσφέρει. Φαίνεται ότι προσπάθησε πολύ γιατί εξέδωσε το ένα από τα τρία δελτία. Ήθελε να βοηθήσει, το ξέρω καλά αυτό. Όμως όταν έγινε αυτό, όλοι οι αθλητές που είχαν προσφύγει στη ΦΙΜΠΑ έκαναν παρέμβαση σε βάρος μας καθώς και μερικές ελληνικές ομάδες. Εκεί κόλλησε το ζήτημα. Θα ήθελα να σταθώ, το λεω για τον Αρειανό, πάλι θα προσπαθούσαμε να φέρουμε όσο το δυνατόν λιγότερους ξένους γιατί δεν μπορούσαμε να τους πληρώσουμε".

Αναφορικά με το ζήτημα της ενημερότητας:

"Στο θέμα του ΕΣΑΚΕ. Είναι γνωστό ότι έχουμε μια ρύθμιση προς τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία είναι 43 δόσεων, που σημαίνει 33.000 ευρώ το μήνα. Συν τις 12.000 στο ΙΚΑ. Άρα 45.000 ευρώ το μήνα. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων μας είναι ο ΟΠΑΠ, αλλά πληρώνει τέσσερις φορές το χρόνο. Είναι δύσκολο στο τετράμηνο να τα βγάλουμε πέρα. Θέλουμε 180.000 ευρώ και παίρνουμε περίπου 60.000 σ` αυτό το διάστημα. Ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να καθυστερήσω 1-2-3 μήνες. Αυτό είπα στον ΕΣΑΚΕ. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω 180.000 ευρώ το τετράμηνο. Σ` αυτό το κομμάτι έχουμε μια ελπίδα με τη ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου. Τηρούμε τη ρύθμιση, αλλά δεν έχουμε ενημερότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: