Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Άρης-Πολύ κοντά σε Λούκας Αλκαράζ



Πολύ κοντά στην πρόσληψη του Λούκας Αλκαράζ για τη θέση του νέου προπονητή βρίσκεται ο Άρης. Παρά το διοικητικό «μπάχαλο» που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, οι διοικούντες μαζί με τα μέλη της κοινωνίας μελών συζήτησαν το θέμα προπονητή και φαίνεται πως κατέληξαν στον Ισπανό τεχνικό, πρώην της Αλμερία.

«Ποιος είναι» ο Λούκας Αλκαράζ

Ο Λούκας Αλκαράζ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1995 στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, αναλαμβάνοντας τη Γρανάδα. Στα τρία χρόνια που παρέμεινε στην ισπανική ομάδα την οδήγησε δύο φορές στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στα πλέι οφ.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αλμερία(τρίτη κατηγορία Ισπανίας), στην οποία έμεινε για ένα χρόνο και αποχώρισε καθώς δεν κατάφερε να τη γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Τη σεζόν 1999-2000 προπονούσε την Ντος Ερμάνας(τρίτη κατηγορία Ισπανίας) χωρίς να πετύχει μαζί της όμως κάτι το αξιόλογο.

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο ανέλαβε την Ρεκρατίβο Ουέλβα στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια. Μάλιστα, στη δεύτερη σεζόν του κατάφερε να την ανεβάσει στη Πριμέρα Ντιβιζιόν μετά από 23 χρόνια, κάτι για το οποίο θα τον θυμούνται για χρόνια οι οπαδοί της παλαιότερης ομάδας της Ισπανίας. Την τρίτη και τελευταία του χρονιά την έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας τον οποίο και έχασε με 3-0 από τη Μαγίορκα, ωστόσο δεν κατάφερε να τη διατηρήσει στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Ισπανίας.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του το 2003 ήταν η Ράσινγκ του Σανταντέρ(Πριμέρα Ντιβιζιόν) από την οποία αποχώρισε στα μέσα της σεζόν 2004-2005 λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Το 2005-2006 ανέλαβε την Χερέθ(Σεγούντα Ντιβιζιόν) την οποία οδήγησε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Την αμέσως επόμενη χρονιά κάθισε στον πάγκο της Μούρθια(Σεγούντα Ντιβιζιόν) με την οποία κέρδισε την άνοδο στην πρώτη του χρονιά, αλλά υποβιβάστηκε την αμέσως επόμενη.Το 2008-2009 επέστρεψε στη Ρεκρατίβο Ουέλβα(Πριμέρα Ντιβιζιόν) από την οποία όμως αποχώρησε στο τέλος της σεζόν, διότι δεν κατάφερε και πάλι να τη διατηρήσει στην πρώτη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας.

Το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε τη Κόρδοβα(Σεγούντα Ντιβιζιόν) με την οποία τερμάτισε στη δέκατη θέση του πρωταθλήματος την πρώτη του χρονιά, ενώ αποχώρισε το Δεκέμβρη του 2011 για να επιστρέψει στην την Αλμερία(Σεγούντα Ντιβιζιόν). Απ? αυτήν αποχώρισε στις 3 Απριλίου του 2012, καθώς σε έξι αγώνες είχε συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς χωρίς να πετύχει καμία νίκη.

Το πλήρες όνομα του είναι Λουίζ Γκονζάλεθ Λούκας Αλκαράζ, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1966 . Παραμένει χωρίς από ομάδα από τις 3 Απριλίου του 2012. Παράλληλα έχει πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, ενώ είναι καθηγητής στρατηγικής παιχνιδιού και τακτικής στο Εθνική Σχολή προπονητών της Ισπανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: