Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δεν μπαίνει στο γήπεδο! Θα σώσει το ποδόσφαιρο;

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει το ανέφικτο των "φαντασιώσεων" του Κούγια για νέα Λίγκα. "Στον Aρη γέλαγαν και δεν ήξεραν τίποτα, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί καν να είναι σε εξέδρα"!Μέσα από ένα παραλήρημα φαντασιώσεων και ανέφικτων ιδεών, ο Αλέξης Κούγιας, ως άλλος… «Επαναστάτης Ποπολάρος», προφανώς και επέλεξε την παραμονή του αγώνα Κυπέλλου, Ολυμπιακού-Παναχαϊκής, για να τον (ξανά)-φωτίσουν οι προβολείς της δημοσιότητας.

Επειδή μάλλον δεν θα του… έβγαινε το μάδημα της μαργαρίτας, στο δίλημμα: «πάω, δεν πάω Καραϊσκάκη για τον αγώνα», πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα, από την Καλαμάτα ως την Αθήνα και… το Καϊμακτσαλάν, για να κάνει… εντύπωση.

Προφανώς γιατί εκείνος (και ως νομικός) γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και με ακρίβεια την ποινή που του έχει επιβάλλει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ και η οποία –όπως σας διαβεβαιώνει ο «σκύλος»- του απαγορεύει για ένα χρόνο, όχι μόνο την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά ακόμα και την εμφάνιση του στις εξέδρες.

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής είναι υποχρεωμένος να… πηγαίνει ουσιαστικά μόνο για βόλτα στα γήπεδα και να σταματάει στον περιβάλλοντα χώρο. Από τα όρια του ελέγχου εισιτηρίων και «μέσα», η πρόσβαση είναι απαγορευτική για εκείνον!     

Οπότε σου λέει: «Κάτσε να δώσω show από την προηγούμενη μέρα και μετά το ματς έχει η… φαντασία μας περιθώρια. Όλο και κάτι πάλι θα βρει για να πρωταγωνιστήσει στα media…

Δεν μπορούν να εξηγηθούν με άλλους τρόπους και, πρωτίστως, υπό σοβαρό πρίσμα τα «αποκαλυπτήρια» των διεργασιών που έκανε για τη… δημιουργία νέου πρωταθλήματος SuperLeague!

Που τη μια δεν θα περιλαμβάνει στους κόλπους της τον Ολυμπιακό (το λαοφιλέστερο, εμπορικότερο και πιο ιστορικό «μαγαζί» της χώρας!) και την άλλη, «δεν γίνεται πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό». Ναι, αυτά τα αλλοπρόσαλλα ακούστηκαν από τα ερτζιανά από το στόμα του κ. Κούγια, με διαφορά μόλις ελάχιστων ωρών από την μια «συνταρακτική αποκάλυψη» στην άλλη.

Γι’ αυτές τις «διεργασίες», που προφανώς σαν στόχο -στο κεφάλι του Α. Κούγια– είναι η επιστροφή στα «χρόνια της αθωότητας», του… στρατηγού Παπάγου που γίνονταν τρία πρωταθλήματα (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης), προ ‘60S και ίδρυσης Εθνικής Κατηγορίας ή ίσως στα πρότυπα διεξαγωγής των «συγκλονιστικών» ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Αργεντινής και Βραζιλίας, διχοτομημένων σε περιοχές ή πιθανά όπως το ice χόκεϊ του Καναδά που διατηρεί δύο εθνικά πρωταθλήματα (!) δεν έχουν… ιδέα οι ενδιαφερόμενοι!

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, «ξεγύμνωσε» τον Αλέξη Κούγια ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι «σε επικοινωνία που είχα με τις ομάδες που ανέφερε ο κύριος Κούγιας, εκτός του Παναθηναϊκού, μου διέψευσαν ότι είχαν την παραμικρή συνομιλία μαζί του»!
Ενώ και το μεμονωμένο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ στις ΠΑΕ, τις οποίες ο ενέπλεξε ο Α. Κούγιας στην (κατά φαντασία) «κίνηση ανατροπής του πολιτεύματος του πρωταθλήματος», ομιλεί για πλήρη άγνοια των ισχυρισμών του μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής και έκπληξη για τα όσα ακούστηκαν!

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την περίπτωση του Άρη, καθώς πληροφορήθηκα από τη Θεσσαλονίκη, ότι τα γέλια των ανθρώπων της ομάδας «κατηφόρισαν» από την Παπαναστασίου και το Χαριλάου, έως την Βασιλίσσης Όλγας και τον Λευκό Πύργο!

Η «επανάσταση Κούγια» είναι φυσικά εντελώς ανέφικτη εικασία (ή φαντασία ή… φαντασίωση) του ιδίου αποκλειστικά, καθαρά για προσπάθεια πρόκλησης παραπάνω συγχύσεων και αναστάτωσης στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δίχως βάση και βαρύτητα.
Έχει έννομο δικαίωμα όποιος (και όποιοι) επιθυμούν να προχωρήσουν στη σύσταση ενός Συνεταιρισμού – όπως είναι η SuperLeague – με την… μικρή διαφορά ότι εφόσον δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ για να της εκχωρηθεί (όπως στην περίπτωση της Λίγκας) το δικαίωμα οργάνωσης και διεξαγωγής του πρωταθλήματος, θα είναι εκτός ποδοσφαιρικού χάρτη!

Δεν θα έχουν γήπεδα να αγωνίζονται, δεν θα παίζουν οι ομάδες στην Ευρώπη (δεν θα τις «ξέρει» η UEFA), δεν θα έχουν έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, κλπ., δεν θα υπάρχουν συμβόλαια παικτών, δεν, δεν, δεν…


Εκτός κι αν, αφού δει και από-δει ο Κούγιας, «συστρατεύσει» εκείνες τις ομάδες των οποίων διετέλεσε κατά καιρούς πρόεδρος ή παράγοντας (α και… ποδοσφαιριστής ακόμα, τον Ολυμπιακό Λουτρακίου ας πούμε), θεσπίζοντας ένα «ισχυρό μέτωπο» κατά «του οργανωμένου εγκλήματος σε βάρος του ποδοσφαίρου»

(Έκφραση που βαρεθήκαμε να την ακούμε από το στόμα του, με έωλες καταγγελίες, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία και που… είναι και της μόδας τελευταία, καθώς έχει υιοθετηθεί και «φοριέται» πολύ στο twitter).

Ένα κάρο σύλλογοι είχαν την τιμή να τους εκπροσωπεί κατά καιρούς.


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: