Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ με πλάνο αλά ...Ανζί!

Το μεταγραφικό πλάνο του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ αναλύει στον sportdog ο Γιώργος Μίνος, σχολιάζοντας πως θα είναι αποτυχία για τον Δικέφαλο αν δεν φύγει με το "διπλό" από τη Βέροια.πορεί να θέλουμε 32 μέρες για να ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος και να υπάρχουν τρεις αγώνες για να τελειώσει ο πρώτος γύρος, αλλά στον ΠΑΟΚ έχει αρχίσει η παρέλαση ονομάτων για πιθανές μεταγραφές. Των φρονίμων τα παιδιά, βέβαια, μαγειρεύουν πριν πεινάσουν. Επειδή ο ΠΑΟΚ, όμως έχει έναν μεγαλομέτοχο με χρήματα, έχουν πλημμυρίσει τα γραφεία του συλλόγου με φαξ από προτάσεις διάφορων μάνατζερ. Να ξέρουν, όμως, όσοι είδαν φως και μπήκαν, πως οι παλιές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει άλλη τακτική και φιλοσοφία, ενώ έχει μαζί του και τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ που ξέρει από διαπραγματεύσεις. Μόνο τυχαία δεν είναι η εμπλοκή του στη μεταγραφή του Ετό στην Ανζί. Μία μεταγραφική που κόστισε δεκάδες εκ. ευρώ.

Ο Σαββίδης προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι να έχει αποκτήσει σταθερές βάσεις, για να προχωρήσει το πλάνο που έχει. Και να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο. Δεν θα δοθούν λεφτά σε μάνατζερ, αλλά θα γίνουν κινήσεις που θα βοηθήσουν αγωνιστικά. Μεταγραφές ουσίας, αλλά και ποιότητας. Θα γίνουν τέσσερις με πέντε μεταγραφές τον Γενάρη, καθώς το χτίσιμο της ομάδας θα ξεκινήσει φέτος τον χειμώνα και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Προκειμένου να δημιουργηθεί ο ΠΑΟΚ της επόμενης τριετίας. Πλάνο αλά... Ανζί, όπως γράφω και στον τίτλο, αλλά με μεταγραφές που δεν θα προκαλέσουν οικονομικά. Τα οικονομικά δεδομένα στη Ρωσία και στην Ελλάδα είναι διαφορετικά, άλλωστε. Μέχρι τώρα, πάντως, έχουν παρελάσει περισσότερα από 20 ονόματα ποδοσφαιριστών από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Κάθε αγωνιστική όποιος παίκτης διακρίνεται γίνεται αυτόματα, μέσω του Τύπου και μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ. Από τον Τζαβέλλα και τον Χολέβα, μέχρι τον Ναπολεόνι, τον Ναβάρο, τον Ολαϊτάν κ.λπ. Η μεταγραφολογία, όμως, μόνο καλό δεν κάνει στον ΠΑΟΚ. Γιατί η ομάδα έχει υλικό και ο Δώνης προσπαθεί να κλείσει τα αυτά των παικτών του. Δείχνει πως έχει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά και αγωνίζεται για να μην διαταραχτεί το κλίμα στην ομάδα.

Στα αγωνιστικά τώρα, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βέροια, κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης εκτός έδρας, θα είναι αποτυχία. Δεν γίνεται να έχει πάρει η ομάδα το 70% των εισιτηρίων, περίπου 4,5 χιλ. από τις 6 χιλ. που χωράει το γήπεδο και να μην νικήσει! Η επιδίωξη του ΠΑΟΚ φέτος, άλλωστε, είναι να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της πρωτιάς στα πλέι οφ. Αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Που εκτός απροόπτου θα περάσει μέσα από τοπικά ντέρμπι, καθώς σε περίπτωση που προκριθεί στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό, θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Καλλιθέα-Άρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: