Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Η Ίντερ εκβιάζει τον Σνάιντερ»

«Η Ίντερ εκβιάζει τον Σνάιντερ»
Μεγαλύτερη έκταση από αυτή που φανταζόταν και θα ήθελε η Ίντερ παίρνει η… σιωπηλή τιμωρία που έχει επιβάλει στον Σνάιντερ γιατί εκείνος αρνείται να υπογράψει την ανανέωση συμβολαίου που του έχει προτείνει. Ο Ολλανδός άσος έχει παραγκωνιστεί από την ομάδα του Μιλάνου –μετά από σχετική εντολή από τη διοίκηση- κάτι που προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της FIFPRO.

Η παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία και κοινοποιεί στη FIFA, στην UEFA αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία καταγγέλλει την… συμπεριφορά της ιταλικής ομάδας κατά του Σνάιντερ, εκφράζοντας την ανησυχία της για τα αυξανόμενα αντίστοιχα φαινόμενα.

«Δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που κάνει τώρα την εμφάνισή του. Μία ομάδα πιέζει έναν ποδοσφαιριστή να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο όταν το ισχύον πλησιάζει στο τέλος του. Εάν ο ποδοσφαιριστής αρνηθεί τότε η ομάδα αποφασίζει να τον τοποθετήσει στις ρεζέρβες ή στις κερκίδες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FIFPRO.

Αυτή συνεχίζει… «Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν παίρνει άλλη ευκαιρία για να αγωνιστεί. Όταν αποφασίσει να υπογράψει το συμβόλαιο που του έχει προταθεί τότε συνεχίζει να αγωνίζεται. Τα δύο πιο τρανά παραδείγματα –για αυτό το χρονικό διάστημα- είναι του Γουέσλι Σνάιντερ (Ίντερ) και του Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία αναλύει τις περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιριστών.

Για το ζήτημα έχει πάρει θέση και ο γενικός γραμματέας της FIFPRO ο οποίος με επιτίθεται στις ομάδες που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές…

«Αυτός η πρακτική αποτελούσε μια κακή εξαίρεση. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότερες ομάδες από όλη την Ευρώπη ασκούν τέτοιες πρακτικές. Για εμάς, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου», ανέφερε ο Τέο Φαν Σέγκελεν.

«Οι ομάδες υποστηρίζουν ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να τιμούν τα συμβόλαιά τους. Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί δεν πρέπει να ισχύει και το αντίστροφο. Δεν είναι ο Σνάιντερ που πήρε ένα πιστόλι και το έβαλε στο κεφάλι της διοίκησης της Ίντερ για να την αναγκάσει να του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Η ομάδα του το προσέφερε», κατέληξε.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: