Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αγγέλου: «Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, απ? την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη να βοηθήσουν την προσπάθεια όλοι οι Αρειανοί και πως όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν την βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Τόνισε μεταξύ άλλων: «Η λέξη «Άρης» είναι διαβατήριο για όλους μας. Η λέξη «Άρης» σημαίνει πολλά πράγματα. Όταν υπάρχει ένα τραυματισμένο σώμα, κοιτάς να το σώσεις. Αυτό γίνεται τώρα, αυτό κάνει ο πρόεδρος. Αυτή τη στιγμή στον Άρη υπάρχει ένα ρόστερ, αποτελείται από Έλληνες που έχουν δείξει εμπειρία και ικανότητα τα περασμένα χρόνια. Αυτοί οι παίκτες συμπλήρωναν τα ρόστερ των ομάδων τους, όπου βασικοί ήταν οι ξένοι. Το ελληνικό στοιχείο δυστυχώς συμπληρώνει το ξένο στοιχείο στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Στο μπάσκετ υπάρχει η δημιουργία, η εκτέλεση και η αμυντική συμπεριφορά. Αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν μπορεί να φτιάξει έναν κορμό, χρειάζονται δύο χρόνια για να φτιάξεις έναν κορμό και για να μπει ένας παίκτης σε έναν κορμό χρειάζεται έξι μήνες. Στη φετινή ομάδα αυτή η εμπειρία αναζητείται με ομαδικό τρόπο. Η πίεση σε λυγίζει. Αν δεν έχεις πίστη, συνεργασία, επιχείρημα και υπομονή αυτό δεν μπορεί να σε οδηγήσει πουθενά. Μέχρι και την διακοπή δεν κοιτάμε πρόσωπα και ατομική στατιστική, κοιτάμε την ομάδα, σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Αυτός ο κορμός των παικτών πρέπει να προσπαθήσει κάτω από την πίεση μέσω της αξιοπρέπειας και της ομαδικότητας να πετύχει».

«Οι νίκες είναι ο στόχος του Άρη, τα κόκκινα φύλλα»

Για τους νεαρούς παίκτες είπε πως «συμφωνώ ότι η αξιοποίηση τους δεν μπορούσε να γίνει τα περασμένα χρόνια γιατί υπήρχε άλλο μοντέλο διοίκησης. Εκείνο το μοντέλο είχε τελικό ULEB Cup, είχε Ευρωλίγκα, αλλά δεν είχε εκ των υστέρων την ίδια διαδικασία και τα αποτελέσματα. Στόχος πλέον στον Άρη είναι η παραγωγική διαδικασία και εφόδιο είναι η ιστορία του Άρη. Λάθη κάνουν όλοι και τα περισσότερα τα κάνω εγώ. Ο προπονητής ή η διοίκηση είναι σαν τον εφημερευόντα γιατρό. Ερχόμενος εδώ δεν χρησιμοποίησα ούτε παρελθόντα, ούτε μέλλοντα χρόνο. Μιλάω για το τώρα».

Ρωτήθηκε ποιος είναι ο στόχος του Άρη φέτος και απάντησε πως «οι νίκες είναι ο στόχος. Ο Άρης είναι πίεση, αλλά μέσα από την ομαδικότητα κερδίζεις την πίεση. Βελτιωνόμαστε εδώ και ένα μήνα. Θέλουμε να μαζέψουμε κόκκινα φύλλα, με αξιοπρέπεια».

«Έχουμε βάλει τον Βεζένκοφ σε ένα ειδικό πρόγραμμα»

Σε ερώτηση για την παραγωγική διαδικασία και πως αυτή αναλύεται, υπογράμμισε πως «κάνουμε μια προσπάθεια, ξεκίνησε από χθες, η ομάδα θα κάνει φιλικούς αγώνες κάθε βδομάδα. Αυτό που θέλει να κάνει είναι εκτός από το να μπορέσει να δουλέψει μπασκετικά σενάρια, με τις ομάδες της περιοχής, από Σέρρες, Βέροια, Λαγκαδά να αρχίσει να αναπτύσσει μορφή συνεργασίας. Με τους ανθρώπους της Βέροιας ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι… Είναι ένα άλλο πλάνο που μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες. Ήδη έχουμε βάλει τον Βεζένκοφ σε ένα ειδικό πρόγραμμα, να επενδύσουμε σε νεαρούς αθλητές. Πρέπει να φέρεις το ταλέντο που εσύ βλέπεις ή που έχει το παιδί, στα πόδια τους. Έχουν ανιχνευθεί ήδη κάποια παιδιά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Άρη. Μόνο το μαζί μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: