Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ατματζίδης: «Να ξαναφτάσουμε εκεί που ήμασταν»


 
Ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή, Νικόλαος Ατματζίδης, φιλοξενήθηκε στο "Αθλητικό Metropolis" και την εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο" με αφορμή τον εορτασμό των 104 χρόνων των "κυανολεύκων" , και μίλησε για τα αξέχαστα χρόνια της ομάδας.

"Εορτάζουμε τα 104 χρόνια. Θα είναι πολύ ευτυχείς αυτοί που θα γιορτάσουν τα 1000 χρόνια Ηρακλής όπως λέμε στο σύνθημά μας" τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή και συνέχισε: "Από την ίδρυσή του ο Ηρακλής έχει μια πολύ μεγάλη δραστηριότητα και προσφορά στο σύνολο της Ελλάδας. Επί τουρκοκρατίας συνελήφθη ο πρόεδρος, υπήρχαν όπλα στα αποδυτήρια του Ηρακλή στο γήπεδο στην πλατεία Χημείου. Πέρασαν οι ήρωες, ο Ιβάνωφ, ο Κατσάνης, Ολυμπιονίκες, κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τις όμορφες στιγμές των Πατουλίδου και Κελεσίδου. Σ' όλα τα αθλήματα βγάλαμε πρωταθλητές, μεγάλες προσωπικότητες. Το ποδοσφαιρικό τμήμα χρόνια ολόκληρα έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία, πέραν από τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά γεγονότα και μας έστειλαν στη Γ' Εθνική. Είναι ένας σύλλογος με πολύ σοβαρούς ανθρώπους, με μεγάλη προσφορά στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχε πολιτικό πρόβλημα να πέσει ο Ηρακλής που ήταν εκτός από τα στημένα. Αποτελεί μια μαύρη σελίδα... Θα συνεχίσουμε την ιστορία για να ξαναφτάσουμε εκεί που ήμασταν και ανήκουμε. Περάσανε οικογένειες που τον αγάπησαν πάρα πολύ, ευχή μου είναι να φτάσουν άνθρωποι στα 1000 χρόνια του Ηρακλή να τα γιορτάσουν. Είμαι κοντά στα 70 χρόνια στον Ηρακλή και συνεχίζω"

Ενώ για το ότι ο Ηρακλής δεν κατάφερε να χτίσει δικό του γήπεδο μέχρι σήμερα ο ίδιος τόνισε: "Είναι αλήθεια ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις έχουμε κι εμείς μια ευθύνη. Ήμασταν σύλλογος που πηγαίναμε με μέτρο, σιγά κι αυτός ήταν ο λόγος που δε μπορέσαμε να κάνουμε το γήπεδο. Είχαμε το πρώτο γήπεδο, μας πήγαν στην Αγίου Δημητρίου, μετά στη Μίκρα. Έχουμε μια μεγάλη ευχέρεια έναν από τους δύο χώρους να τους εκμεταλλευτούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: