Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αποστολίδης: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κάνει αγωγή σε όσους έκαναν ζημιά»

Ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τα χρέη που υπήρξαν στην ομάδα του «δικεφάλου» επί εποχής της προεδρίας του τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που «έφαγαν» λεφτά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σε μια ανώνυμη εταιρία κυρίαρχο όργανο είναι η γενική συνέλευση. Αν ο μεγαλομέτοχος έχει το 55% των μετοχών, παίρνει αποφάσεις αυτός. Μπορεί να πει τα χαρίζω. Αυτό όμως δεν σταματάει την ποινική διαδικασία αλλά μόνο τις αστικές αξιώσεις που μπορούσε να έχει η ΠΑΕ. Όταν παραγράφονται τα χρέη, παραγράφονται και τα συμφέροντα. Μετά από ένα αδίκημα παραγράφεται όχι μόνο του μεγαλομετόχου, αλλά και το δικό μου ελάχιστο δικαίωμα που έχω μια μετοχή.»

για να συμπληρώσει:

«Εγώ στη Γ.Σ. θα πω πως δεν πρέπει μόνο το θέμα Ζαγοράκη να ελεχθεί αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εγείρει αξιώσεις και να κάνει αγωγή εναντίον όσον έκαναν ζημιά. Να ζητήσει πίσω τα χρήματα γιατί είναι χρήματα δικά μου και όλων των μετόχων. Ένα σημαντικό θέμα είναι πως η έκθεση των ορκωτών λογιστών, κοινοποίησε το πόρισμα επί εποχής Βρύζα και Κατσαρή, χρόνια πριν σκάσει η ιστορία. Τότε τους είπε πως εδώ κάτι δεν παει καλά. Αυτή την έκθεση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την κράτησε στο συρτάρι. Όφειλαν να την παραδώσουν στο εισαγγελέα.»

Για τον Θόδωρο Ζαγοράκη:
«Αυτή τη στιγμή ο Ζαγοράκης είναι αθώος, υπάρχει όμως μια ποινική δίωξη εις βάρος του. περιμένουμε να μιλήσει ποτέ έχει σκοπό να το κάνει. Με χαρά να βρεθούμε μαζί και να δώσει εξηγήσεις. Οι σκιές δεν σβήνουνε με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων αλλά με αποφάσεις δικαστηρίων. Είναι δικαίωμα του Σαββίδη να αισθάνεται ότι θέλει όμως υπάρχει και η αντικειμενικότητα. Άμα θέλεις εσύ να με συγχωρήσεις για μια κλοπή μπορείς να το κάνεις, όμως δεν σβήνεται η σκιά από πάνω μου που έκλεψα. Οι σκιές δεν σβήνουν με τη συγνώμη ενός μεγαλομετόχου που θα περάσει στον επόμενο την ομάδα.»








πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: