Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ισπανική λύση

Στον 46χρονο Λούκας Αλκαράθ αναθέτει η διοίκηση του Άρη την τεχνική ηγεσία. Έρχεται το απόγευμα για τις τελικές συζητήσεις.
Στον καθηγητή στρατηγικής παιχνιδιού και τακτικής στην εθνική σχολή προπονητών της Ισπανίας, Λούκας Αλκαράθ, με μακρά θητεία σε πάγκους ομάδων τόσο στην Πριμέρα όσο και στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, αποφάσισε η διοίκηση του Αρη να αναθέσει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ελπίζοντας παράλληλα ότι θα τη βγάλει και από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Ο 46χρονος, γεννημένος στη Γρανάδα, προπονητής έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία από χθες και σήμερα το απόγευμα θα είναι στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση για συνεργασία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι μοναδικές εκκρεμότητες που μένει να διευθετηθούν σήμερα είναι αν θα γίνει δεκτή η επιθυμία του να φέρει μαζί του και τον βοηθό του, αλλά και μια μικρή διαφορά στο οικονομικό. Ο Αλκαράθ λογικά θα παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Ατρόμητο από την εξέδρα και από την Κυριακή θα πιάσει δουλειά.
Στην επιλογή του Αλκαράθ αντί του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του σταθερά στους πάγκους τα τελευταία 17 χρόνια, το προφίλ ενός προπονητή που δουλεύει πολύ στην τακτική, συνηθίζει να παίρνει το απόλυτο από τους παίκτες του και του αρέσει να αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Λούκας Αλκαράθ μετράει 17 χρόνια στους πάγκους ισπανικών ομάδων και θα βγει πρώτη φορά εκτός συνόρων. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1995 στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, αναλαμβάνοντας τη Γρανάδα. Στα τρία χρόνια την οδήγησε δύο φορές στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν αρχικά η Αλμερία (τρίτη κατηγορία Ισπανίας), την οποία δεν κατάφερε να γλιτώσει από τον υποβιβασμό, και στη συνέχεια η Ντος Ερμάνας, πριν αναλάβει το 2000 τη Ρεκρεατίβο Ουέλβα, στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια και άφησε θετικό αποτύπωμα. Κατάφερε να την ανεβάσει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έπειτα από 23 χρόνια και την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας (ηττήθηκε με 3-0 από τη Μαγιόρκα).

Επόμενος σταθμός της καριέρας του το 2003 ήταν η Σανταντέρ (Πριμέρα Ντιβιζιόν), από την οποία αποχώρησε στα μέσα της σεζόν 2004-05. Εχει δουλέψει ακόμη στη Χερέθ, την οποία οδήγησε στην έκτη θέση, στη Μούρθια, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην πρώτη του χρονιά, στην Κόρδοβα και πέρυσι στην Αλμερία (αποχώρησε στις 3 Απριλίου του 2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια: