Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κάτσε: «Να μη χάσουμε ούτε βαθμό»

Για τα παιχνίδια με Πανθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και τοο προσεχές ματς κόντρα στιη Βέροια μίλησε ο νεαρός ποδοσφαιρστής του ΠΑΟΚ, Έργκους Κάτσε, ο οποίος τόνισε πως ο "δικέφαλος" έχασε κάποιους πολύτιμούς βαθμούς, αλλά πλέον η ομάδα κοιτά μπροστά.


"Θέλαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως στο πρώτο ημίχρονο δε δημιούργησε κάτι ο Ολυμπιακός. "Φάγαμε" ένα γκολ χωρίς να κάνουν φάση, ισοφαρίσαμε στο τέλος αλλά εγώ περίμενα κάτι παραπάνω, να κερδίσουμε αλλά εντάξει τι να κάνεις, αφού δε χάσαμε πάλι καλά", είπε αρχικά στην κάμερα συνδρομητικού καναλιού.

Τι θεωρείς ότι δεν πήγε καλά;

"Πιστεύω πως αυτά τα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη είναι ντέρμπι. Πιστεύω πως δεν μπήκαμε τόσο παθιασμένα. Μάλλον στην αρχή, στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε παθιασμένα αλλά δεχτήκαμε και το γκολ πολύ γρήγορα και μετά "πέσαμε". Αλλά αυτά τα ματς είναι ντέρμπι και θα πρέπει δηλαδή θυμάμαι μια κίτρινη, φαντάσου σε ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός δυο κίτρινες, που παλιά έπαιρναν πέντε κι έξι και .. Πιστεύω πως το πάθος έλειπε".

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, κόντρα στον Ολυμπιακό, σε δυο διαδοχικές αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ πήρε μόλις ένα βαθμό, αυτό τι λέει για σένα;

"Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο τώρα γιατί περιμέναμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και πήραμε μόνον έναν. Τώρα συνεχίζουμε . Μας προβληματίζουν τα προηγούμενα αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, να τα δίνουμε όλα στην προπόνηση για να κοιτάξουμε το επόμενο ματς που παίζουμε".

Μετά από αυτόν τον απολογισμό σ' αυτές τις δυο αναμετρήσεις η ομάδα παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Είναι κάτι που σας βοηθάει εν όψει της συνέχειας;

"Φυσικά είναι θετικό, αφού παραμείναμε στη δεύτερη θέση, δεν έχουμε μεγάλη διαφορά από τον πρώτο. Αυτό μας ικανοποιεί περισσότερο και γι' αυτό πρέπει να κοιτάμε τα ματς που έρχονται και να παίρνουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε να πάρουμε, να μη χάνουμε ούτε έναν".

Για να το κάνετε πράξη αυτό που λες, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή στη Βέροια, τι πρέπει να κάνει εκεί ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει;

"Πρέπει να βγάλει, να βγάλουμε πάθος, να πάμε εκεί κι όταν ξεκινήσει ο αγώνας να έχουμε εμείς το πάνω χέρι, να πούμε ότι ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το κάνουν και οι έντεκα παίκτες που θα παίζουν, θα πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον και πιστεύω ότι αν το κάνουμε αυτό δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα".

Ηταν τα πρώτα μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα σου με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πως τα βίωσες;

"Περισσότερο το ματς με τον Ολυμπιακό μου έμεινε. Ο κόσμος είναι άλλη αίσθηση. Για μας τους μικρούς ειδικά που δεν έχουμε παίξει τέτοια ματς είναι πολύ καλό, δηλαδή σαν όνειρο. Μάλλον και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο περισσότερο επειδή ήταν στην έδρα μας κι είχαμε πολύ κόσμο".

Περισσότερο το άγχος ή η ώθηση που παίρνεις από τον κόσμο για να παίξεις καλύτερα;

"Πιστεύω και τα δυο. Και θα έχεις άγχος σε τέτοια ματς γιατί δεν είχα παίξει τέτοια ματς αλλά και ώθηση - φυσικά - από τον κόσμο. Γιατί όταν είσαι στην έδρα σου και βλέπεις είκοσι πέντε χιλιάδες κόσμος σου δίνουν ώθηση, σε βοηθούν. Κι αυτό κρατώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: