Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Η πίεση σφυρηλατεί»

«Η πίεση σφυρηλατεί»
Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που… ζει στην πίεση και πρέπει όλοι να μάθουν να παίζουν κάτω από αυτήν, όπως δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την νίκη επί της Ολίμπια για την Ευρωλίγκα. Ο τεχνικός των «πράσινων» δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση του Μπανκς, στάθηκε στα πολλά λάθη και απέφυγε να μιλήσει για την επικείμενη απόκτηση του Καπόνο.

«Τα είπαμε και χθες (28/11), στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν παιχνίδια στα οποία μπορείς να χαλαρώσεις. Φάνηκε και τώρα. Πήραμε μία διαφορά, αλλά στο πρώτο ημίχρονο χαλάρωσε το μυαλό και το σώμα, η Ολίμπια επέστρεψε. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Ομαδικά τα πήγαμε καλά, όπως μαρτυρούν κι οι 20 ασίστ. Αν δεν υπήρχε το τέταρτο δεκάλεπτο, με τα λάθη, εκεί όπου πονάμε. Καλύψαμε το αναμενόμενο πρόβλημα με τον Μπέινς στο καλάθι. Σε δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς δεχτήκαμε τρίποντα, τα οποία ξανάβαλαν την Ολίμπια στο παιχνίδι. Ο Διαμαντίδης πέρασε 3ος σε ασίστ, ο Τσαρτσαρής 3ος σε συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συνεχίζουμε» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πεδουλάκη που είπε αναφορικά με τον Μπανκς:

«Είναι πόιντ γκαρντ. Έχει προσωπικότητα. Δεν είναι έτοιμος, θέλει φυσική κατάσταση, δεν γνωρίζει πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη. Χρειάζεται να μάθει από special καταστάσεις, πώς παίζεις με το χρόνο, με το σκορ. Δεν έχει "next game" εδώ, όπως στη regular season του ΝΒΑ. Βοήθησε αρκετά και στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι. Ακόμα είναι οι πρώτες ημέρες του, θα κάνει μία κοιλιά, φυσικό λόγω της φυσικής κατάστασής του».

Όσο για την πίεση που υπάρχει γύρω από την ομάδα και την πρόκριση, σχολίασε:
«Η πίεση σφυρηλατεί. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, πρέπει να μάθεις να αγωνίζεσαι με πίεση. Πλέον κάποια παιδιά έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, όπως ο Μάικ (σ.σ. Μπράμος)».

Ερωτηθείς για τον Καπόνο αλλά και το ματς με το Περιστέρι που έρχεται, είπε: «Εδώ είμαστε να μιλήσουμε για τα παιδιά που έπαιξαν, για κανέναν άλλο. Ο όμιλός μας είναι ο δυσκολότερος, αντικειμενικά. Η ομάδα πέρασε τον πρώτο στόχο. Ήταν σημαντικό για το σωματείο και για το ελληνικό μπάσκετ. Τα παιδιά θα έχουν να δώσουν 14 δυνατά παιχνίδια στο ΤΟΡ 16, δεν έχει διακοπή τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει καταπόνηση. Κάποια παιδιά θα το μάθουν, θα το βιώσουν. Είναι η πρώτη φορά μου ως αντίπαλος του Περιστερίου, αλλά να παραμείνουμε στο παιχνίδι. Δε θα μιλήσω για τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: