Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Δεν προφέρω αυτή τη λέξη»

«Δεν προφέρω αυτή τη λέξη»
Πολύ δημοφιλής είναι τις τελευταίες ημέρες ο Μάρεκ Χάμσικ. Καθημερινά είναι προσκεκλημένος ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών εκπομπών, στις οποίες σχολιάζει την πορεία, τόσο της ομάδας όσο και τη δική του. Στην τελευταία συνέντευξή του ο Σλοβάκος αποκάλυψε πως δεν θέλει να ακούει τη λέξη «σκουντέτο», αφού είναι προληπτικός. Πάντως άφησε να εννοηθεί πως η Νάπολι είναι ικανή να κατακτήσει τον τίτλο.

Είναι από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές της Νάπολι, αλλά και ένας από τους πιο ομιλητικούς. Απλός και καταδεχτικός, ο Μάρεκ Χάμσικ δεν αρνείται να αφιερώσει μέρος του ελεύθερου χρόνου του προκειμένου να μιλήσει σε δημοσιογράφους για την πορεία και τις προοπτικές της ομάδας του.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Marte» της Νάπολης, ο Χάμσικ δεν θέλησε να προφέρει τη λέξη «πρωτάθλημα», όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Είμαι προληπτικός και αυτή τη λέξη δεν πρόκειται να την προφέρω, παρά μόνο όταν θα έχει γίνει πραγματικότητα. Ως τότε θα λέω… αυτό εκεί», είπε γελώντας ο Χάμσικ.

Δεν την προφέρεις, αλλά τη σκέφτεσαι αυτή τη λέξη. «Ασφαλώς και τη σκέφτομαι. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και αν όλα πάνε όπως υπολογίζω, τότε θα είμαστε κοντά στην κορυφή. Βέβαια, δεν είμαστε μόνο εμείς και η Γιουβέντους. Υπάρχει η Ίντερ, η Φιορεντίνα και οι ομάδες της Ρώμης. Θα γίνει μεγάλη μάχη ως το τέλος», απάντησε ο Σλοβάκος.

Τι σημαίνει «όπως υπολογίζεις»; «Θεωρώ πως η πρόκρισή μας στο Γιουρόπα Λιγκ μια αγωνιστική πριν το τέλος είναι σημαντική, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να προσηλωθούμε στο πρωτάθλημα. Πρέπει να πάρουμε 4 νίκες μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα είμαστε σε πολύ καλή θέση», απάντησε ο Χάμσικ.

Η χρονιά σου μέχρι τώρα είναι εξαιρετική. 6 γκολ, 5 ασίστ. Που θα σταματήσεις; «Νιώθω πως είμαι ηγέτης αυτής της ομάδας, αλλά δεν με ενδιαφέρει η προσωπική επίδοση. Αν με τα δικά μου γκολ ή τις τελικές πάσες η Νάπολι κερδίζει, είμαι ευχαριστημένος. Ειδάλλως δεν με ενδιαφέρουν. Αυτό που θέλω είναι να ζήσω μεγάλες στιγμές με την ομάδα. Εδώ είναι διαφορετικό να κερδίζεις. Έχει άλλη… γεύση», υπογράμμισε ο Μάρεκ Χάμσικ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: