Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στο κυνήγι της… «κυρίας»

Στο κυνήγι της… «κυρίας»
Δεκατέσσερις αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στο ιταλικό πρωτάθλημα και όσο περνάει ο καιρός όλα δείχνουν ότι το κυνήγι της… «κυρίας» θα έχει πολλές ακόμα συνέχειες.

Νάπολι, Ίντερ και Φιορεντίνα βρίσκονται σε απόσταση… βολής από την Γιουβέντους και θέλουν να τη δουν να πέφτει από την κορυφή.

Οι ομάδες του Μιλάνου έδειξαν τον… δρόμο στους υπόλοιπους και όλοι είδαν ότι οι «μπιανκονέρι» δεν είναι άτρωτοι.

Θα τα καταφέρουν στη 15η αγωνιστική;

Η απάντηση στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι γεγονός ότι αγωνιστική χωρίς ντέρμπι στην Ιταλία δεν νοείται. Γιατί λοιπόν να αποτελέσει έκπληξη η 15η μέρα του πρωταθλήματος; Ένα από τα πιο ιδιόμορφα ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος διεξάγεται για πρώτη φορά στο «Juventus Stadium» ανάμεσα στη Γιουβέντους και στην Τορίνο. Οι δύο συμπολίτισσες διασταυρώνουν τα… ξίφη τους για πρώτη στο νέο γήπεδο των «μπιανκονέρι» και το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι αν και η «γηραιά κυρία» είναι η λαοφιλέστερη ομάδα της Ιταλίας, στην πόλη της «αφεντικό» είναι η Τορίνο. Ωστόσο, παρά τον τίτλο του ντέρμπι η Γιουβέντους θέλει τη νίκη για να περάσει μήνυμα στους υπόλοιπους… μνηστήρες ότι αν και είχε κάποια άσχημα αποτελέσματα με τους Μιλανέζους, παραμένει το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.

Την αυλαία της 15ης αγωνιστικής ανοίγει η Μίλαν, η οποία στη Σικελία απέναντι στην Κατάνια θέλει να εξαργυρώσει τη νίκη στο ντέρμπι με την Γιουβέντους και να δείξει ότι βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης. Η έτερη ομάδα του Μιλάνου, η Ίντερ υποδέχεται την Παλέρμο και θέλει οπωσδήποτε επιστροφή στις νίκες, καθώς μετά το διπλό στο Τορίνο επί της «γηραιάς κυρίας» αγνοεί το τρίποντο εδώ και τρεις αγωνιστικές.

Η Φιορεντίνα υποδέχεται την Σαμπντόρια και θέλει τη νίκη για να συνεχίσει την εξαιρετική σεζόν που κάνει μέχρι σήμερα. Για τη Νάπολι η αναμέτρηση στο «Σαν Πάολο» με την Πεσκάρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπορέσει να εκμεταλλευτεί «στραβοπάτημα» της Γιουβέντους και να βρεθεί στην κορυφή.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική

Παρασκευή 30/11

Κατάνια-Μίλαν (21:45)

Σάββατο 1/12

Γιουβέντους-Τορίνο (21:45)

Κυριακή 2/12 (16:00)

Νάπολι-Πεσκάρα
Μπολόνια-Αταλάντα
Τζένοα-Κιέβο
Ίντερ-Παλέρμο
Λάτσιο-Πάρμα
Σιένα-Ρόμα
Ουντινέζε-Κάλιαρι
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια (21:45)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Σάββατο 8/12

Αταλάντα-Πάρμα (19:00)
Ρόμα-Φιορεντίνα (21:45)

Κυριακή 9/12 (16:00)

Κάλιαρι-Κιέβο
Παλέρμο-Γιουβέντους
Πεσκάρα-Τζένοα
Σιένα-Κατάνια
Τορίνο-Μίλαν
Ίντερ-Νάπολι (21:45)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: