Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

«Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες της ομάδας»

«Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες της ομάδας»
Την στήριξη του και την πίστη του στο ρόστερ του Πανιωνίου εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο νέος τεχνικός της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Έλληνας κόουτς στάθηκε στο χρόνο που θα απαιτηθεί για να αφομοιώσουν οι παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού του, τόνισε ότι οι «κυανέρυθροι» εξακολουθούν να βρίσκονται εντός στόχων, ενώ μίλησε για τους φιλάθλους του συλλόγου αλλά και για το ενδεχόμενο ενίσχυσης.

«Είναι τιμή μου να αναλάβω μια ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος, μία ομάδα με μπασκετική παράδοση και είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί θα κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μία ομάδα ως σύνολο, αντάξια της ιστορίας του Πανιώνιου. Θα ήθελα, δε, να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ κ. Λιανό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου», είπε αρχικός ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων» και πρόσθεσε:

«Η ομάδα βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Έχουμε ακόμη μαθηματικές ελπίδες στο EuroCup και επειδή η νοοτροπία και η φιλοσοφία μου είναι να κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό, θα το κάνουμε στα τρία επόμενα παιχνίδια της διοργάνωσης. Όσον αφορά στην Α1 η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή βαθμολογική θέση. Θα γίνουν κάποιες διορθωτικές αλλαγές, θέλω να περάσω τα δικά μου στοιχεία παιχνιδιού και πιστεύω ότι μέσα από σκληρή δουλειά και πνεύμα νικητή θα πετύχουμε τους στόχους μας. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες της ομάδας, στο ταλέντο και τις ικανότητες των παικτών μας. Όσον αφορά στα στοιχεία που θα ήθελα να βάλω στο παιχνίδι μας είναι μεγαλύτερη προσπάθεια στην άμυνα, τόσο την ατομική όσο και την ομαδική και περισσότερες συνεργασίες στην επίθεση. Ειδικά στην επίθεση θέλω να αποκτήσουμε περισσότερους αυτοματισμούς και μεγαλύτερη ομαδικότητα. Διαδέχομαι έναν αξιόλογο συνάδελφο στον πάγκο της ομάδας. Η εικόνα της ομάδας έως τώρα ήταν καλή, ακόμη και στον αγώνα με την Ουνίξ είδα πολύ καλά στοιχεία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι διάρκεια στο παιχνίδι μας. Σίγουρα η ομάδα θα περάσει από ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να αφομοιώσει τα νέα δεδομένα. Στόχος μου είναι αυτή η μετάβαση να γίνει ομαλά αλλά θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα».

Όσο για τους φιλάθλους της ομάδας; «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Πανιώνιου που βρίσκεται κοντά στην ομάδα και να του υποσχεθώ ότι σε κάθε αγώνα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα παλεύουμε στο γήπεδο και τον θέλουμε κοντά μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στο ρόστερ απάντησε: «Πριν έρθω στην ομάδα υπήρχαν κάποιες σκέψεις. Όμως ζήτησα από τον κ. Λιανό να παγώσουμε τις όποιες εξελίξεις γιατί θέλω πρώτα να δω το υλικό μας. Δεν υφίσταται καμία πιθανότητα αλλαγής αυτή τη στιγμή αφού ήδη η ομάδα έχει έναν νέο παίκτη, τον Αγραβάνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: