Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Δώνης: «Πάντα υπάρχει κίνητρο»

Ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης μετά την νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Βέροια.

Δώνης: «Πάντα υπάρχει κίνητρο»
Κάθε αγώνας έχει την δική του σημασία, όπως είπε ο Γιώργος Δώνης στην συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμη και στα ματς που το κίνητρο δεν είναι υψηλό, είναι σημαντικό οι παίκτες του να δείχνουν σοβαρότητα.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του βορρά» επισήμανε πως η ομάδα του πάει για το δύο στα δύο τις τελευταίες αγωνιστικές, ούτως ώστε να μπει με περισσότερους βαθμούς στην διαδικασία των πλέι οφ.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για την νίκη επί της Βέροιας: «Ήταν μια άνετη νίκη. Δεν πιεστήκαμε, βγάλαμε κατά διαστήματα αρκετές φάσεις, όμως είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Το πρώτο που ήμασταν αρκετά επιπόλαιοι, χάναμε τελικές από τις λανθασμένες μεταβιβάσεις κι ένα πιο βελτιωμένο δεύτερο μέρος, που φτάναμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και κάναμε πιο εύκολα φάσεις. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, σε γενικές γραμμές, μια κι έπαιξε ρόλο κι η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Αυτό επηρεάζει στο ρυθμό μιας ομάδας».

Για το αν μπορούσε εύκολα να λήξει ο αγώνας με άλλο σκορ: «Πολλά μπορούν να γίνουν σε έναν αγώνα. Μπορεί να μη γινόταν το 1-1, αλλά το 3-0 ή 4-0. Στο ποδόσφαιρο δεν χωράνε οι υποθέσεις. Μπορεί να κερδίζεις με 1-0, να χάνεις ευκαιρίες και να δεχθείς στο τέλος γκολ. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος».

Για το θέμα του κινήτρου: «Ανάλογα το πώς είναι το κάθε παιχνίδι, μεγαλώνει και το κίνητρο. Ακόμη είναι σημαντικό ότι αν δεν υπάρχει υψηλό κίνητρο σε ένα παιχνίδι, εμείς επιδεικνύουμε σοβαρότητα μέσα στο γήπεδο. Πλέον στο σημείο που βρισκόμαστε, που έχουμε μπροστά μας τα ματς του κυπέλλου για να φθάσουμε στον τελικό και το στόχο της πρωτιάς των πλέι οφ, είναι σημαντικό έχουμε διαθέσιμο όλο το ρόστερ. Σε ό, τι αφορά στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, θέλουμε δύο νίκες για να έχουμε τέσσερις βαθμούς στα πλέι οφ».

Για την αμυντική γραμμή: «Ένα γκολ μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους από τους αντιπάλους. Από μια στημένη φάση, μια κόντρα… Πάντως μέσα στο Καραϊσκάκη είχαμε πολύ καλή οργανωμένη άμυνα την οποία θα χρειαστούμε με αυτήν τη δομή σε λίγα παιχνίδια πρωταθλήματος. Σήμερα, παρότι δώσαμε ανοιχτούς χώρους κι οι αντίπαλοι έκαναν ορισμένα σουτ, δεν είχαν μεγάλη ευκαιρία. Κι αυτό συνέβη χάρη στα τρεξίματα από τους πλάγιους εξτρέμ και τους δύο φορ».

Για την κάρτα που δέχθηκε ο Λόρενς: «Όταν μιλάμε για παίκτες τύπου Λόρενς, έχει συνηθίσει σε ένα διαφορετικό στιλ πρωταθλήματος, που δε βγαίνουν τόσο εύκολα οι κάρτες. Πάντως εμείς προσπαθούμε να τον ηρεμήσουμε, μια και δέχεται πολλές αδικαιολόγητες κάρτες. Δε θέλουμε να κουβαλήσουν οι ποδοσφαιριστές μας κάρτες στα πλέι οφ. Πάντως ο Λόρενς δεν είναι παίκτης που τα βάζει μόνο με τους διαιτητές, αλλά και με τον εαυτό του».

Για την επάνοδο του Γιώργου Γεωργιάδη: «Προσπαθεί πολύ, αν κι είναι ουσιαστικά αμέτοχος για 6-7 μήνες. Κανένας δεν περιμένει ότι από το πρώτο λεπτό θα είναι καλός. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να βρει ρυθμό, αλλά είναι αναγκαίο να δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία για να αποδείξει πράγματα στον εαυτό του και μετά σε μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: