Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Καραγκούνης: «Τα πάντα για την αγάπη του κόσμου»

Ενθουσιασμένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του στη Φούλαμ δηλώνει ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος τονίζει πως στην αγάπη του κόσμου και την ανάγκη να ανταποδώσει οφείλεται το αγωνιστικό του πάθος.

Καραγκούνης: «Τα πάντα για την αγάπη του κόσμου»
Ο Καραγκούνης παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι της Φούλαμ και μίλησε για τις εντυπώσεις του από την ομάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της Premier League και –μοιραία- δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Premier League:
«Γενικά η Premier League είναι ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα στον κόσμο, αν όχι το δυσκολότερο και η ποιότητα των ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Για μένα ήταν ένα νέο κίνητρο ο ερχομός μου στην Φούλαμ και την Premier League και όταν έχεις νέα κίνητρα προσπαθείς να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, αυτό προσπαθώ και εγώ για να μπορώ να παίξω σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Τα προηγούμενα χρόνια μόνο στο Champions League είχα αντιμετωπίσει ομάδες από την Αγγλία, όπως τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Λίβερπουλ. Τώρα είναι καλύτερα απ' ότι φανταζόμουν, είναι χαρά για κάποιο παίκτη να παίζει σε αυτό το πρωτάθλημα, έχουν ρυθμό οι αγώνες κάτι που μου αρέσει πολύ, γεμάτα γήπεδα, ωραίο κόσμο και γενικά για έναν παίκτη είναι ότι καλύτερο μπορεί να του τύχει ν' αγωνιστεί στην Premier League».

Για τις εντυπώσεις του από το Λονδίνο:
«Το Λονδίνο είναι μια μεγάλη, όμορφη πόλη. Μένω σ' ένα πανέμορφο μέρος, έχω και κάποιους φίλους Έλληνες που ζουν στην Αγγλία πολλά χρόνια και με έχουν βοηθήσει, είναι πολύ ευχάριστη πόλη, δεν σου λείπει τίποτα, μπορείς να πας μια απλή βόλτα, σε ένα εστιατόριο, έχεις τα πάντα».

Αν μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες λόγω της εμπειρίας του:
«Είμαι μεγάλος σε ηλικία, έχω παίξει πολλούς αγώνες σε αρκετές διοργανώσεις και εγώ όταν ήμουν μικρότερος προσπαθούσα από τους πιο έμπειρους να πάρω πράγματα, τώρα αν μπορώ εγώ με αυτά που κάνω στο γήπεδο ή αν μιλήσω μαζί τους να μπορέσω να περάσω κάποια πράγματα που θα τους βοηθήσουν θα το κάνω με χαρά. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο αυτά τα πράγματα, σαν αλυσίδα».

Για το αγωνιστικό πάθος που δείχνει:
«Από μικρός πάντα έτσι ήμουν, πάντα ήθελα να κερδίζω και αυτό συνεχίζω να κάνω, μπορεί μερικές φορές να μου βγαίνει υπέρμετρο πάθος αλλά αυτό είναι το αγωνιστικό χαρακτηριστικό μου, να δίνω τα πάντα».

Για τους οπαδούς της Φούλαμ:
«Με έχουν αγαπήσει από την πρώτη στιγμή και θέλω στον αγωνιστικό χώρο να δίνω τα πάντα και γι' αυτούς γιατί είναι πάντα μαζί μας, τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές. Στην Ελλάδα αυτό δεν γινόταν ποτέ, θυμάμαι όταν χάναμε μας αποδοκίμαζαν, ενώ εδώ αν προσπαθήσεις ακόμη και να χάσεις σε χειροκροτούν και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Γι' αυτή την αγάπη του κόσμου θέλω να δίνω τα πάντα σε κάθε αγώνα».

Για τις εντυπώσεις του από τον αγγλικό σύλλογο:
«Είναι μια πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προηγούμενες ομάδες που έχω αγωνιστεί, όπως τον Παναθηναϊκό, την Μπενφίκα και την Ίντερ. Μου έχει κάνει εντύπωση η οργάνωση της ομάδας, το οικογενειακό κλίμα, οι συμπαίκτες και όλο το ποδοσφαιρικό επιτελείο είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Στο γήπεδο οι οπαδοί μας δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, γενικά είναι πολύ ωραίο να παίζεις για μια ομάδα όπως είναι η Φούλαμ».



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: