Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Mακάρι να υπήρχε ανταγωνισμός για την ΠΑΕ ΑΕΚ!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για το ποιος θα κάνει την τελική κίνηση για τη σωτηρία της ομάδας, για τον ανύπαρκτο... ανταγωνισμό και το γιατί η μπάλα πρέπει να είναι χαμηλά... Η καθυστέρηση του Δημήτρη Βιντιάδη να δώσει το τελικό του στίγμα, που γίνεται ακόμη πιο ανησυχητική από το γεγονός πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μπαράζ δημοσιευμάτων από συγκεκριμένες εφημερίδες που είχαν τελειώσει θετικά την ιστορία και μάλιστα με λεπτομέρειες για λεφτά και πλάνα, είναι φυσιολογικό να δημιουργήσουν την κατάσταση που ζούμε τις τρεις τελευταίες μέρες.
Όπου ο Ντέμης Νικολαϊδης φαίνεται σαν να κάνει το μπαμ της τελευταίας στιγμής και να είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά την ΑΕΚ. Σε ανύποπτο χρόνο εδώ στο Sportdog.gr είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: «Ο Ντέμης θα ρίξει την τελευταία ζαριά». Το πίστευα και δεν ήταν μόνο προαίσθημα. Το πιστεύω ακόμη πως αν τελειώσει η προσπάθεια Βιντιάδη χωρίς αποτέλεσμα και πλην η ΑΕΚ παραδοθεί στην πτώχευση ή στους... μικρομετόχους, το ίδιο είναι, ο Ντέμης θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια μαζί με όποιους μπορούν να προσφέρουν κάτι και θεωρούν κίνητρο το να μην γνωρίσει η ΑΕΚ την υπέρτατη ταπείνωση και την διάλυση.
Κάποιοι έχουν και προσωπικό κίνητρο βέβαια. Και είμαι βέβαιος πως στην τελική αυτή προσπάθεια θα συστρατευθούν με όποιο τρόπο μπορούν όλοι οι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες που κινδυνεύουν σε προσωπικό επίπεδο αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να τα βγάλει πέρα με τα χρέη της και οδηγηθεί στην πτώχευση.
Μαζί με όλα αυτά όμως έχει δημιουργηθεί και μια εντύπωση πως υπάρχει κάποιου είδους ανταγωνισμός. Από την μια πλευρά δηλαδή ο Βιντιάδης με κάποιους πρόσφατους η εν ενεργεία παράγοντες της ΑΕΚ, από την άλλη ο Νικολαϊδης με τον Κανελλόπουλο και το... Ντεμοτεχνείο που μπορεί να είναι ανύπαρκτο αλλά πάει παντού. Μακάρι να υπήρχε κάτι τέτοιο. Μακάρι να ήταν η ΑΕΚ σε τέτοια κατάσταση που να σφάζονταν για αυτήν όχι λαμόγια και ανύπαρκτοι εκατομμυριούχοι με το στόμα αλλά κανονικοί άνθρωποι με οικονομικές δυνατότητες. Δεν είναι όμως έτσι οπότε είναι και τελείως λάθος όσοι παίρνουν θέση μάχης. Μία είναι η μάχη. Αυτή που πρέπει να δοθεί για την σωτηρία της ΑΕΚ.

Φυσικά μια επενδυτική κίνηση σαν του Βιντιάδη όπως έχει παρουσιαστεί με κεφάλαια από το εξωτερικό και την υψηλή εποπτεία ενός Κιθ Χάρις, που επειδή στην Ελλάδα έχει γελοιοποιηθεί χωρίς σίγουρα να έχει ευθύνη, καλό θα είναι όποιος μπορεί να ρίξει μια ματιά στο βιογραφικό του, θα ήταν ιδανική.
Θα είναι όνειρο σε μια εποχή που καταρρέει όχι η ΑΕΚ αλλά η χώρα ολόκληρη να μπουν στην ΑΕΚ κεφάλαια άνω των 10.000.000 ευρώ με προέλευση κατά 70% από το εξωτερικό. Και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως ο Ντέμης ή οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να μπει με ανάλογο τρόπο και ΚΥΡΙΩΣ ανάλογα χρήματα. Αν μπορούσε οποιοσδήποτε θα είχε μπει ήδη. Μακάρι λοιπόν να υπήρχε ανταγωνισμός αλλά δεν υπάρχει.
Είμαι πεπεισμένος πως αν ο Βιντιάδης δεν τα καταφέρει, ο Ντέμης θα κάνει την κίνηση. Και δεν είναι απλό προαίσθημα. Αλλά μην περιμένει κανείς μεγαλεία. Θα είναι μια κίνηση ΣΩΤΗΡΙΑΣ. Και μόνο. Σωτηρία σημαίνει να μην πέσει η ΑΕΚ κατηγορία και να μην πτωχεύσει. Καλό θα είναι λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι και να ξέρουμε για ποιο ακριβώς πράγμα θα χαρούμε, όταν πρώτα ο Θεός γίνει. Η μπάλα πρέπει να είναι τόσο χαμηλά ώστε να μην ξεκολλάει από το... χορτάρι.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: