Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η… ρομαντική εποχή των ντέρμπι!!

Μνήμες άλλων εποχών «ξύπνησαν» στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στην προβολή του ντοκιμαντέρ της NOVA για τα ντέρμπι των δεκαετιών ’60 και ’70.

Η… ρομαντική εποχή των ντέρμπι
Η αίθουσα νούμερο πέντε του «ODEON Kosmopolis» στο Μαρούσι έγινε το σκηνικό όπου ξύπνησαν μνήμες άλλων δεκαετιών, των… ρομαντικών εποχών του ποδοσφαίρου.

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται μόλις μία εβδομάδα μακριά και με αφορμή το ελληνικό «clasico» η NOVA ετοίμασε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τα μεγάλα ντέρμπι ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» τη δεκαετία του ’60 και του ’70.

Το «παρών» σε αυτή την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ έδωσαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αντώνης Αντωνιάδης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Τάκης Λουκανίδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Βαγγέλης Πανάκης, Κώστας Πολυχρονίου, Αντώνης Γλύκας, Μάικ Γαλάκος, Αριστείδης Καμάρας, Τότης Φυλακούρης, Ανδρέας Παπαεμανουήλ, Γιώργος Ανδρέου, Θανάσης Αγγελής, Μανώλης Λεβαντής, Βασίλης Σώκος, αλλά και παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΚ, οι Ανδρέας Σταματιάδης και Κώστας Νεστορίδης, ήταν όλοι τους εκεί για να θυμηθούν τα παλιά, τα… ωραία και… ρομαντικά χρόνια του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Μώραλης δήλωσε και αυτός «παρών» στην εκδήλωση, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνδρομητικού καναλιού.

Άπαντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους σε ένα κλίμα φιλικό, σχεδόν αδερφικό, με τις μνήμες να αναπηδούν από τα διάφορα «πηγαδάκια» που είχαν δημιουργηθεί. Κοινός παρονομαστής όλων; Οι φιλικές σχέσεις που διατηρούσαν όλοι μεταξύ τους εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά και η αγάπη τους για την ομάδα. Άνθρωποι μίας εποχής που το μόνο που μετρούσε ήταν η φανέλα και όχι τα παχυλά συμβόλαια και τα πριμ.

Το ντοκιμαντέρ της NOVA, διάρκειας περίπου δύο ωρών, αναφέρεται στα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’60 και του ’70, αλλά και στην γενικότερη κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό ψηφιδωτό με όλες τις εκφάνσεις μίας κοινωνίας. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: