Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την άνετη του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας και τους παίκτες του Δικεφάλου που έχουν το μυαλό τους μόνο στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα.
Δεν περίμενα να δω σπουδαία θέαμα το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κόντρα στην Βέροια δεν είχαν ιδιαίτερο κίνητρο καθώς γνώριζαν εκ των προτέρων ότι εύκολα ή δύσκολα θα κέρδιζαν το παιχνίδι. Έτσι κι έγινε. Ο Δικέφαλος με –κυριολεκτικά- σβηστές μηχανές κέρδισε την Βέροια χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο.
Και είναι λογικό κατά την προσωπική μου εκτίμηση καθώς το μυαλό όλων στην Τούμπα δεν είναι στους αγώνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αλλά στον πρώτο ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί να μεσολαβούν 10 μέρες μέχρι το παιχνίδι αλλά στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη εστιάσει την προσοχή τους στους αγώνες με την ομάδα από την Πελοπόννησο.
Οι ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα δεν πρόκειται να αλλάξουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Λίγο ενδιαφέρει τους παίκτες του ΠΑΟΚ αν θα τερματίσουν στην 2η ή στην 3η θέση του πίνακα καθώς δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στα πλει οφ. Ο Δικέφαλος και ο Αστέρας Τρίπολης θα ξεκινήσουν το μίνι πρωτάθλημα από την ίδια αφετηρία.
Η προσοχή όλων είναι συγκεντρωμένη στους δυο ημιτελικούς. Το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ είναι η παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από δυο χρόνια άκαρπων προσπαθειών. Το μόνο που ήθελαν απέναντι στην Βέροια παίκτες και τεχνική ηγεσία ήταν να κερδίσουν χωρίς να έχουν απώλειες τραυματισμών και το πέτυχαν.
Πιο άνετα απ΄ ότι το τελικό 2-0 προδίδει ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε. Θεωρώ ότι από το παιχνίδι αυτό το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η εμφάνιση του Ολίσε. Ο Λιβεριανός ήταν εξαιρετικός τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Πήρε πρωτοβουλίες τελείωσε τις φάσεις που πρωταγωνίστησε, έδωσε την 1η του ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα και σίγουρα έκανε την καλύτερη του εμφάνιση από τότε που ήρθε στην Ελλάδα.
Η ποιότητα του ήταν δεδομένη. Το ερώτημα που ετίθετο ήταν αν θα προλάβει να προσαρμοστεί στα δεδομένα για να βοηθήσει την ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδι. Το Σάββατο έδειξε ότι μπορεί να προσθέσει σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σίγουρα θα έχει γόνιμα πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Στα θετικά επίσης το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν δέχθηκε γκολ σε έναν ακόμα παιχνίδι. Η συνεργασία του Κατσουράνη με τον Σίλντεφελντ κερδίζει έδαφος και πόντους.
Υ. Γ. 1 Η πιθανότατη –σχεδόν σίγουρη- επιστροφή του Ζαγοράκη στην επικαιρότητα σε ρόλο στρατηγικού συμβούλου του Ιβαν Σαββίδη δεν πρέπει να ξαφνιάζει. Ούτε να ενοχλεί όσους έχουν ταραχή (θα έχουν τους λόγους τους οι άνθρωποι) από την εξέλιξη. Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Σχεδόν από την πρώτη μέρα που απέκτησε το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ο ομογενής επιχειρηματίας συζητά με τον πρώην πρόεδρο για την επιστροφή του στα κοινά του Δικέφαλου. Ο Σαββίδης εκτιμά απεριόριστα τον Ζαγοράκη και δεν το έκρυψε ποτέ τόσο συζητώντας με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Μετά από πολλές… εργατοώρες συζητήσεων οι δυο τους φαίνεται πως βρήκαν την χρυσή φόρμουλα που θα επιτρέψει την συνεργασία τους σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ αλλά το σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Σαββίδη στην Ελλάδα.
Υ. Γ. 2 Το πεπρωμένο ,φυγείν αδύνατον! Περισσότερα εντός της εβδομάδας.