Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σαλπιγγίδης: «Αξίζουμε έναν τίτλο»

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έθεσε ως στόχο του ΠΑΟΚ της φετινής χρονιάς ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Σαλπιγγίδης: «Αξίζουμε έναν τίτλο»
Τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του η κατάκτηση ενός τίτλου εξήγησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

«Είναι σίγουρα ένας πολύ μεγάλος στόχος ο τίτλος και αξίζει και στην ομάδα και στον κόσμο της», τόνισε ο διεθνής επιθετικός και συνέχισε:

«Μετά το τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να ασχοληθώ από κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα, όμως τώρα θέλω να παίζω μόνο ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη Real News

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ είναι για σένα κάτι σαν «οφειλή» προς την ομάδα σου;

«Η οφειλή μου απέναντι στην ομάδα μου είναι να είμαι όσο καλύτερος γίνεται στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Από κει και πέρα, είναι σίγουρα ένας πολύ μεγάλος στόχος ο τίτλος και αξίζει και στην ομάδα και στον κόσμο της».

Πώς βιώνεις τις αλλαγές που έχει φέρει στην Τούμπα ο Ιβάν Σαββίδης;

«Όλοι στον ΠΑΟΚ νιώθουμε τις αλλαγές που συντελούνται σε όλα τα επίπεδο και μπορούμε απερίσπαστοι να σκεφτούμε μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο η οικονομική σταθερότητα, είναι και οι αλλαγές στη λειτουργία, οι ανέσεις που μας παρέχονται και που ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να προσφέρει».

Νιώθετε έντονη την πίεση για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί;

«Θα ήταν παράλογο να παραπονιόμαστε για την πίεση, από τη στιγμή που συνειδητά βρισκόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα. Ειδικά αυτή την περίοδο, με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αισθανόμαστε όλοι πολύ τυχεροί. Ο ΠΑΟΚ θα έχει πάντα πίεση για επιτυχίες και για τίτλους. Για αυτό, άλλωστε, είμαστε εδώ».

Η γνώμη σου για τον Γκαρσία και τον τρόπο που έφυγε από τον ΠΑΟΚ ποια είναι;

«Ο Πάμπλο είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσφορά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, ο οποίος αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι και του άξιζε. Είναι ένας συμπαίκτης μας που έκανε μια συνειδητή επιλογή να αποχωρήσει, γιατί αυτό που βίωνε δεν τον γέμιζε. Για έναν αθλητή είναι σημαντικό να αισθάνεται γεμάτος και ευτυχισμένος, κάτι που όλοι ευχόμαστε να αισθάνεται με την επιλογή του».

Ο Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει να σε κρατήσει στον ΠΑΟΚ και μετά το τέλος της καριέρας σου; Εσύ το σκέφτεσαι;

«Πολλές φορές στη ζωή μου έχω κάνει σχέδια – και όχι μόνο ποδοσφαιρικά – που στη πορεία ανατράπηκαν. Σίγουρα ως πρόταση είναι πολύ τιμητική και να σου πω την αλήθεια, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι ότι μετά το τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να ασχοληθώ από κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα. Προς το παρόν, όμως, είναι λίγο μακρινό σχέδιο και αυτό που θέλω να σκέφτομαι είναι να παίζω ποδόσφαιρο».

Η σχέση σου με τον κόσμο έχει διακυμάνσεις. Πώς αισθάνεται πλέον απέναντί τους;

«Η σχέση μου με την πλειοψηφία του κόσμου ήταν πάντα καλή και εισέπραττα την αγάπη τους. Ίσως αυτό να μην πουλάει όσο το αρνητικό και τα περιστατικά με μια μερίδα του κόσμου που δεν με αποδέχεται να έχουν κάνει περισσότερο θόρυβο. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στους ανθρώπους που μου δείχνουν την εκτίμησή του και να μην αποσπάται η προσοχή μου».

Υπάρχει κάτι προσωπικό που περιμένεις για να ολοκληρωθείς ως άνθρωπος;

«Μεγάλωσα σε μια ζεστή και δεμένη οικογένεια και πάντα ήθελα και η δική μου να είναι έτσι. Εξακολουθώ να έχω το ίδιο όνειρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: