Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η …συνήθεια, ο Σίλντενφελντ και ο Μπεργκ!!

Ποιος είναι ο στόχος του φετινού Παναθηναϊκού; Τι χρόνιο πρόβλημα έχει ο Σίλντενφελντ; Πρέπει να παίξει ο Μπεργκ βασικός με τη Βέροια; Ο Κώστας Γκόντζος γράφει στον sportdog! Έγινε έτσι κι αλλιώς κρίσιμη ΚΑΙ αυτή η εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό. Και αυτή η αγωνιστική για την ακρίβεια.

Θα πρέπει να το συνηθίσει αυτό όμως. Και ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του και όλοι όσοι ασχολούνται με οποιοδήποτε τρόπο με αυτόν.

Αυτή είναι και αυτή θα είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη.

Δεν μπορεί να αλλάξει -εντυπωσιακά τουλάχιστον- ούτε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το να πιάσουμε κουβέντα τώρα γιατί είναι αυτή η πραγματικότητα, πώς έφθασε σ΄ αυτή την πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός, δεν έχει νόημα πια.

Έχει γίνει εκατοντάδες φορές αυτή η κουβέντα, θα γίνει κι άλλες τόσες, ο καθένας έχει τις απόψεις του πάνω σ΄ αυτό κι αυτά δεν πρόκειται ούτε να τελειώσουν ποτέ, ούτε να αλλάξουν στο ελάχιστον την πραγματικότητα του σήμερα για τον Παναθηναϊκό.

Το θέμα λοιπόν πλέον, είναι η σωστή διαχείριση της σημερινής κατάστασης.

Εδώ λοιπόν έρχεται αυτό που συζητάγαμε αρχικά.

Αντικειμενικά ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται κάθε αγωνιστική σχεδόν στη θέση που είναι τώρα πριν το παιχνίδι με τη Βέροια.

Θα πρέπει συνεχώς να βρίσκει αποθέματα δυνάμεων και κυρίως ποδοσφαιρική λογική, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις καταστάσεις αυτές.

Ούτε μεγάλες φανφάρες χρειάζονται, ούτε …τεχνητό σήκωμα του πήχη για τέτοια παιχνίδια, ώστε να καλύψουμε επικοινωνιακά το …ρίξιμό του από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Τα πράγματα είναι απλά.

Εδώ που είναι ο Παναθηναϊκός, πριν απ΄ όλα θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα, ότι κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή διαδικασία και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Δεν λέω να μην έχει γενικότερους στόχους και σκοπούς σε αγωνιστικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός, αλλά λέω να μη φτάσει στο σημείο να γίνει "αιχμάλωτος ψυχολογικά" στόχων που πιθανότατα και με βάση την κατάστασή του συνολικά, δεν μπορεί αντικειμενικά να πιάσει.

Θα έλεγα να κοιτάζει κάθε φορά να ευχαριστηθεί το παιχνίδι και τη διαδικασία, αλλά αυτό ξέρω ότι μπορεί να παρεξηγηθεί απ΄ όσους περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη να βρουν μια φράση για να πιαστούν.

Αν το σκεφτείτε όμως δεν είναι τόσο κακό όσο δείχνει αυτό.

Καθώς για μένα, στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, έχει μεγαλύτερη σημασία να αποκτήσει ξανά υγεία και λογική η ομάδα και κυρίως η εξέδρα και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, από μια νίκη, μια καλή εμφάνιση και όλα τα σχετικά.

Και γι΄ αυτό είναι πιο δύσκολο να γίνει αυτό.

Καθώς εκτός από καλή επίγνωση της συνολικής κατάστασης, θέλει πάνω απ΄ όλα καλή διάθεση και κυρίως απόφαση να σταματήσουν πια οι διαχωριστικές γραμμές που έχουν βασανίσει τόσο πολύ τον σύλλογο.

ΥΓ1: Ο Σίλντενφελντ αν τελικά δεν μπορεί να παίξει θα είναι πολύ σημαντική απώλεια. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη συνολική τοποθέτηση και καθοδήγηση της αμυντική διάταξης του Παναθηναϊκού. Αλλά κι αυτό πρέπει να το συνηθίσουμε σιγά-σιγά. Ο Κροάτης έχει δυστυχώς ένα τέτοιο χρόνιο πρόβλημα. Και είναι σίγουρο πως μετά από ένα ή δύο συνεχόμενα παιχνίδια, θα χρειάζεται ή να απέχει εντελώς από τις προπονήσεις για ένα διάστημα, ή ακόμα και από ένα ή δυο παιχνίδια.
ΥΓ 2: Λογικά θα δώσει δύναμη η προσθήκη του Μπεργκ από την αρχή στην κορυφή της επίθεσης όπως λέγεται. Όμως ακριβώς επειδή ο Μπέργκ δείχνει ότι την έχει τη θέση και είναι καλός στο ρόλο του, αλλά ακόμα δεν είναι σε πλήρη αγωνιστική ικανότητα από πλευράς δυνάμεων και σχετικά, είναι καθαρά θέμα του πως θα σε πάει το παιχνίδι.

Αν, δηλαδή, ο Μπεργκ βοηθήσει στο να πάρει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός και να καθαρίσει το παιχνίδι έχει καλώς. Επειδή όμως σίγουρα δεν είναι ακόμα σε θέση για ενενηντάλεπτο, αν στραβώσει το παιχνίδι, θα έχεις μια σημαντικότατη απώλεια στο να έχεις ένα αποτελεσματικό όπλο από τον πάγκο που να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Αλλά είπαμε. Αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής και του πώς θα σε πάει τελικά το παιχνίδι.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: